Gekke reisjes

In 2016 hebben mijn vriend en ik een aantal mooie reisjes gemaakt. Het doel is om 1 blog per maand te besteden aan één van deze reizen. Nu 2017 is begonnen, zullen we weer nieuwe plekken op deze prachtige aarde mogen ontdekken. 

Als voorbereiding op de reis lezen we allerlei artikelen en boekjes over onze bestemming en met citytrips kopen we vaak een time to momo boekje. Dit is dan vaak onze leidraad, alleen vinden wij het volledig volplannen van onze vakantie niks aan.

We willen op het moment zelf kunnen kiezen om een andere route te lopen, zelf andere winkeltjes/restaurantjes te ontdekken. Buiten het boekje om dus. Integreren met de locals is iets wat we elke reis als doel hebben; zo leer je de stad toch op z'n best kennen!

Reisplanner 2017:

  • Een sprs.me doen! Staat al heel lang op mijn bucketlist.
  • Zwitserland/Schotland
  • Canada. Ook deze rondreis is al een tijdje een enorme wens van zowel Ben als mij. Mijn ouders hebben, toen zij 18 waren, samen een rondreis gemaakt door dit prachtige land gemaakt. Ik zou graag dit bijzondere land samen met Ben willen ontdekken. We hopen dat we deze zomer deze droom kunnen waarmaken, maar dat zou ook nog wel eens pas in 2018 kunnen worden...
  • Een paar dagen weg; alleen met mezelf.. Dit klinkt misschien gek, maar ik zou graag zelf naar een stad gaan om deze te ontdekken. Dit heeft te maken met zelfstandigheid, zelf kunnen doen waar je zin in hebt en het avontuur opzoeken. Eind februari ben ik een weekje vrij; laat het me weten als je nog tips hebt voor het bezoeken van een stad in Europa!


Reisplannen 2017

Zo in het begin van het jaar ben ik altijd aan het wegdromen over alle vakantiemogelijkheden die zich weer voordoen dit jaar (en welke juist niet...). Ik wil kort met jullie delen waar ik dit jaar hoop heen te gaan!

 

1. Maastricht

Ik ben een aantal dagen 'vrij' na mijn tentamens. Ik hoop 1 van die dagen een dagje naar Maastricht te gaan. Aangezien ik elke dag in trein zit richting Maastricht (om uit te stappen in Eindhoven), ben ik nu van plan wat langer te blijven zitten. Vanwege andere verplichtingen zal het maar bij 1 dag blijven & zal ik in mijn eentje gaan, alsnog heb ik er veel zin in!

 

2. Zuid-Frankrijk

Een snoepreisje is dit. Mits ik mijn tentamens eind januari haal, anders gaat het niet lukken vanwege hertentamens. Zo net na pasen gaan we familie opzoeken, ideaal zo eventjes ertussen uit!

 

3. De Zomer

Ja, die grote zomervakantie, waarin zoveel mogelijk is. Mijn vriend en ik zitten echt te dubben wat we nou willen. Wat is ons budget en hoe lang kunnen we weg? We zitten te denken aan een rondreis door Canada (wellicht iets te hoog gegrepen voor dit jaar), Cuba of we willen een bezoek brengen aan Israël. Landen waarbij je misschien denkt: waarom? Ons lijkt deze landen heel tof, omdat er veel te ontdekken is en er enorm veel geschiedenis is. En tja, wij houden van net even anders. 

 

4. sprs.me

Ik houd van verrassingen! En het feit dat je je van te voren niet helemaal hoeft voor te bereiden en echt in het moment kunt zijn: heel tof. Je komt aan op je bestemming en dan mag je op ontdekkingsreis, super gaaf lijkt me dat! 

 

meer lezen 0 commentaren