Een nachtje weg...

Een nachtje weg… | Maastricht

Een nieuwe rubriek, namelijk de nachtjes weg! Want stiekem doen we dit best wel vaak, alleen deel ik dat eigenlijk niet met jullie. Oké, eerlijk is eerlijk, soms plaats ik wel wat op mijn Instagram Stories. Maar het leek me wel leuk om jullie mee te nemen in ‘Een nachtje weg…’ en misschien dat jullie leuke inspiratie opdoen! Vandaag deel ik met jullie ons nachtje weg van afgelopen weekend, naar Maastricht!

Lekker struinen

Maastricht, met al zijn schattige straatjes, sfeervolle kroegjes en gezellige mensen. Hier kun je uren rondstruinen. Vergeet dan niet om even binnen te lopen bij Dominicanen Maastricht. Want waar vind je nou een boekhandel in een voormalige kerk? Ha, ja ook in Zwolle. Ook Waanders in den Broeren is een bezoekje waard, maar dat voor een andere keer.

Daarnaast heb je een super leuke papershop (Papershop Maastricht) en daar tegenover een winkel met gave spulletjes voor in huis (Festen le shop). De Minckelersstraat is sowieso leuk om eventjes in te lopen.

Even neuzen in de Bijenkorf vind ik ook altijd leuk, maar dat is meer omdat deze in Groningen er al een tijdje niet meer is. 

Ga voor de lekkerste thee (thanks Julia!) naar Blanche Dael. Deze koffiebranderij en theepakkerij is hofleverancier. Ik heb een potje van Dael’s droom groen meegenomen en ik kan je vertellen, het hele huis ruikt heerlijk naar deze thee, ook wanneer je maar 1 kopje zet.


Food

Er zijn zoveel gezellige kroegjes te vinden! Er zitten een aantal op het Onze Lieve Vrouweplein, waar ons hotel was, maar ook aan het Vrijthof zijn er genoeg te vinden. Wij deden eerst een drankje bij Restaurant & Bar De Twee Heeren. 

We hadden als tip gekregen om bij Il Bacaro te gaan dineren. Ik gok dat de meeste mensen die in Maastricht wonen hier minimaal eens per maand gaan eten, want oh my, wat was dit lekker! Dit is een Italiaans restaurant, waarbij het de bedoeling is dat je alle gerechten die op de kaart staan deelt met elkaar. Extra leuk vinden wij dat, want dan kun je extra veel proeven! Er zijn twee shifts per avond, de eerste van 6 tot half 9 en dan vanaf half 9 de tweede shift. Reserveren is een must en dat doe je bij Il Bacaro telefonisch. We begonnen met een antipasti proeverijtje voor 2. Hier zaten al zoveel lekkere dingen bij, dat we daarna eigenlijk niet zo heel veel meer hoefden. Maar we konden het niet laten om nog wat te bestellen. Dus zo kwamen er nog gegratineerde champignons, coquilles en gorgonzola op tafel. Wij konden rollend naar huis. 

We eindigden bij Café Charlemagne voor nog een laatste drankje, gezellig met een biertje en een wijntje aan de bar, waarna je naar je hotelkamer zou kunnen kruipen. Dat waor ech sjiek!

Volgende keer in ‘Een nachtje weg..’ gaan we naar Amsterdam! Als echte cultuur- en kunstliefhebbers zullen we naar het Rijksmuseum gaan. Daarnaast hopen we leuke winkeltjes te ontdekken en heerlijk te eten!

Geen berichten

    Laat een reactie achter