Feelgood / Overig

Recept voor geluk | Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn kwam als winnaar uit de bus van de #KoboTalent schrijfwedstrijd, uit 65 inschrijvingen! Dat is een hele prestatie en super tof om op deze manier je roman onder de aandacht te kunnen brengen. Wat dat betreft lijkt dat wel een inspiratie voor het boek te zijn geweest. Toen ik werd gevraagd om dit boek te recenseren, was ik enthousiast. En dat terwijl ik normaal niet zo van de feelgood boeken ben. Maar als je mijn andere passie, bakken, op zo’n toffe manier weet te verwerken in een boek, kan ik natuurlijk geen nee zeggen. 

Recept voor geluk

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en onderdekt impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen aak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.Baksels

Dit is een echte feelgood! Ik lees dit genre niet zo heel vaak, maar zo nu en dan is het wel even lekker. Wegzwijmelen bij de mooie mannen. Terwijl je op de bank ligt te chillen, lekker gniffelen om de situaties waarin Liv zich steeds weer in weet te bevinden. Maar natuurlijk altijd eind goed al goed. Heerlijk! Daarnaast staat een van mijn (lekkere) hobbies centraal: bakken! 

Je volgt Liv, een vrouw die vastzit in een relatie waarin ze niet gelukkig is en een baan heeft waar ze geld verdient, maar daarmee is ook alles gezegd. Haar grote droom, een eigen zaak, lijkt erg ver weg. Totdat de juiste mensen op haar pad komen. Plus dat ze haar handen behoorlijk uit de mouwen moet steken. Het levert een heel avontuur op, maar ze krijgt er een hoop voor terug. Het bescheiden karakter van Liv spreekt me wel aan, maar ze is zeker niet bang om hard te werken. Ze weet dat een eigen zaak opzetten niet vanzelf gaat. De avonturen met de mannen in haar leven, tja, dat is echt feelgood! Een beetje vergezocht soms (zeker Matthew, waar kom je zo iemand tegen? Tell me!), maar dat hoort er wellicht bij. 

Dit boek bevat ook humor en zelfspot. Ik bedoel, de naam van het hotelketen is al een grote knipoog. Vanwege de enige voorspelbaarheid krijgt het verhaal van mij 4 sterren. Maar voor een Nederlandse schrijfster, waarbij dit haar debuut is, vind ik het een knap staaltje werk. Voor alle feelgood-liefhebbers, dit boek mag zeker niet ontbreken!


★★★★☆

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn

Prijs: 19,99

Uitgever: Sweek (paperback) & Kobo Plus (e-book)

Verschijningsdatum: 18 november 2019

Aantal pagina’s: 244

Geen berichten

    Laat een reactie achter