Overig

Boekpresentatie Persona | Soraya Vink

Toen ik begin oktober een mail kreeg met een uitnodiging voor de boekpresentatie van het debuut van Soraya Vink, Persona, was ik meteen enthousiast! Ik was nog nooit naar een boekpresentatie geweest en ik vond het dan ook erg bijzonder om bij die van Soraya aanwezig te mogen zijn, aangezien zij mijn leeftijd is en gewoon al een boek heeft geschreven, hoe knap! 

Deze presentatie vond plaats in de prachtige boekhandel Scheltema in Amsterdam. Ik moest er eventjes voor reizen vanuit Groningen, maar ik kon het e.e.a. combineren en ik kon lekker lezen in de trein. Daarnaast was het een goed excuus om eens een kijkje te nemen bij Scheltema. Helemaal niet erg dus!We werden ontvangen op de bovenste verdieping van deze prachtige boekhandel, waar een hapje en een drankje voor ons klaar stonden. De service was echt heel goed en Soraya heeft ons met enthousiasme ontvangen.

Vervolgens werden we door de directeur van Harper Collins welkom geheten en hij vertelde nog wat achtergrondinformatie over Soraya als schrijver en over het boek Persona.

Daarna werd Soraya geïnterviewd over hoe ze tot dit verhaal was gekomen. Ik vond het erg interessant om te horen, want ik vind het knap als mensen ‘zo even’ een verhaal uit hun mouw schudden. Nu weet ik dat het niet zo werkt en dat er soms jaren overheen gaan, maar het blijft knap!Het eerste exemplaar werd aan Danny Vera uitgereikt, uiteraard door Soraya zelf. Zijn songteksten komen in het boek voor en ik vond het dan ook erg leuk dat hij erbij was!

De avond werd afgesloten met een borrel en natuurlijk: het laten signeren van je boek!

Ik had een recensie-exemplaar gekregen, welke ik voor mezelf heb laten signeren. Daarnaast heb ik een extra boek gekocht en deze was ik van plan weg te geven door middel van een win actie. Maar… Change of plans! Later werd het voor mij duidelijk dat ik dit boek aan iemand moest geven. Maar er zullen meer win acties op de blog komen, dus stay tuned!Het is super leuk om bij een boekpresentatie te zijn, om meer over de achtergrond van het verhaal te weten te komen en natuurlijk om de schrijver (of schrijfster) in real-life te ontmoeten! Daarnaast zijn gesigneerde boeken extra speciaal.

Deze boekpresentatie was voor iedereen toegankelijk, dus ik zou het dan ook zeker aanraden om zulke evenementen in de gaten te houden, vooral in de randstad (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam) worden vaker boekpresentaties gehouden. Zeer de moeite waard!


Ben jij wel eens bij een boekpresentatie geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

Geen berichten

    Laat een reactie achter