Overig

Het Boek van Stof | Philip Pullman

In oktober 2017 kwam het nieuwe boek van Philip Pullman uit: Het Boek van Stof! 

Ik was gevraagd om mee te doen met de Bookstagramtour van How About A Book. Ik wil zowel Claudia als Uitgeverij Prometheus heel erg voor bedanken voor deze mooi kans!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit boek is een pareltje. Je wordt direct meegezogen in de wereld van Malcolm, welke net iets anders is dan de onze. Het is een fantasy boek, maar heeft ook elementen van een thriller en science fiction.

Malcolm Polstead is een eerlijk en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?Ik was meteen gek op de hoofdpersoon Malcolm. Zijn eerlijkheid, oprechtheid, zijn wil om hard te werken én om de wereld te ontdekken vind ik aandoenlijk. En niet te vergeten, zijn liefde voor boeken! In mijn ogen kon hij niks meer fout doen ;). Wellicht dat ik mezelf ook wel een beetje in hem herken. Soms brengt zijn nieuwsgierigheid hem in moeilijke en gevaarlijke situaties, maar zijn vindingrijkheid maakt dat hij manieren vindt om hiermee om te gaan.

De personages die in het boek voorbij komen zijn allemaal uniek en goed uitgewerkt. Ik heb van iedereen een gedetailleerd beeld in mijn hoofd en dit vind ik een sterk punt van de schrijver. 

De situaties met het CHD, Oakley Street en de rol van onder andere dr. Relf laten zien dat deze onderwerpen van alle tijden zijn en zich goed lenen voor verhalen. 

Daarnaast worden er zaken beschreven die niet in ‘onze’ wereld bestaan, zoals bijvoorbeeld de  

dæmons, het Stof & de alethiometer. Dit alles maakt dit boek tot een fantasy/science fiction boek. Maar omdat het subtiele elementen zijn, kun je dit boek ook lezen als je geen grote fan bent van een van deze genres. 

Tijdens het lezen van dit boek voelde ik me weer een kind. Ik ben de tijd uit het oog verloren tijdens het lezen van dit verhaal. Dat is voor mij reden genoeg om dit boek in mijn top 10 te zetten!

Ik kan niet wachten tot de volgende twee delen uitkomen, want ik wil nog meer avonturen met Malcolm beleven!★★★★★

Auteur: Philip Pullman

Uitgever: Uitgeverij Prometheus

Prijs: 19,99

Geen berichten

    Laat een reactie achter