Overig

TBR | Januari 2018

Het nieuwe jaar is aangebroken. 2018, here I come!

Ik heb geen goede voornemens voor dit jaar gemaakt. Dit jaar hoop ik echter wel mijn bachelor te gaan halen én te gaan samenwonen met mijn vriend (of eigenlijk verloofde) in Groningen. Om terug te komen op dat verloofd zijn: we hopen in 2019 of 2020 te gaan trouwen. Dit jaar kan ik al wat ideeën gaan opdoen, wat alleen maar erg leuk is!

Wat betreft het lezen van boeken en bookstagram hoop ik dit jaar mijn goede start van oktober 2017 te kunnen voortzetten! 

Ik heb mijn leesdoel voor 2018 aangepast t.o.v. 2017. Ik hoop dit jaar minstens 40 boeken te gaan lezen. Vorig jaar had ik de teller op 50 boeken staan, maar dit bleek net iets teveel. Ondanks dat ik weet dat ik 50 boeken wel kan redden, kies ik toch voor de veilige weg. Er moet immers ook een papiertje worden gehaald dit jaar!

Welke boeken wil ik in januari gaan lezen?De Twaalf

De Twaalf heb ik ook al langer liggen en ik wil deze eindelijk eens (uit)lezen! Ik vond het eerste boek (De Oversteek) echt geweldig en ik heb het laatste en derde deel ook al in huis (De Stad der Spiegels). 

Het einde van de wereld was slechts een begin.

Nadat de wereld bijna ten onder ging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Ze dolen door Amerika, op zoek naar de oplossing voor de nachtmerrie die de wereld veranderde. Onder leiding van de mysterieuze Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met vijandige kolonies. Om te overleven zullen ze de twaalf mannen moeten vinden die deel uitmaakten van het experiment. Hiervoor moeten ze infiltreren in twaalf kolonies verspreid over heel Amerika. Ze beseffen echter niet dat de spelregels zijn veranderd en dat een van hen een groot offer zal moeten brengen om te kunnen overwinnen. 


De Dorst

De Dorst heb ik gekregen van vrienden voor mijn 25e verjaardag afgelopen oktober. Ik ben toen al begonnen met lezen, maar heb het boek nog steeds niet uit. Een reden hiervoor is dat het boek erg groot (en zwaar) is, waardoor ik hem eigenlijk nooit meeneem tijdens het reizen. Omdat ik nogal veel onderweg ben, is dit boek eigenlijk blijven liggen. Het is echter wel een erg spannend boek en ik wil hem dan ook deze maand echt uitlezen! 

De politie vindt het lichaam van een vrouw; een Tinder-date werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is, een moordenaar die bij haar thuis op haar wachtte. 

De druk van de media wordt steeds groter, en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde heeft gebracht. 

Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien. 


De Tatoeëerder van Auschwitz

De tatoeëerder van Auschwitz, geschreven door Heather Morris, is een nieuw boek dat op 23 januari uitkomt! Op deze dag zul je de recensie van dit boek vinden op mijn blog, hebban.nl, bol.com en op harpercollins.nl!

Dit boek is een recensie-examplaar, welke ik heb gekregen van HarperCollins. 

In april 2942 wordt een jonge Slowaakse jood naar Auschwitz gedeporteerd. De man die vroeger Lale Sokolov heette, is vanaf dan gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot ‘Tätowierer’, tatoeëerder. Tweeenhalf jaar lang is hij de man die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals gevangene 34902, het meisje Gita. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale zijn uitzonderlijke overleversverhaal te delen. 

De tatoeeerder van Auschwitz toont de moed van twee jonge mensen en de kracht van liefde onder de meest extreme omstandigheden. 


Welke boeken wil jij deze maand lezen?

Geen berichten

    Laat een reactie achter