Europa

Andalusië | Voorbereiding & route

In april gaan we de zon opzoeken! We gaan net voor het paasweekend ervandoor, we vliegen namelijk naar Sevilla! Dit als break tijdens mijn afstuderen – even op adem komen en nieuwe energie opdoen voor de laatste loodjes. Daarnaast is het fijn om voor het hoogseizoen (zomer) weg te gaan. We hopen op warm weer, heerlijke tapas en betoverende zonsondergangen!

Wat gaan we doen?

Waar ons initiële plan ons zou leiden naar een huisje aan de kust (in de buurt van Málaga) en waar we zouden genieten van de zon, zwembad en zee, is ons daadwerkelijke plan nu heel anders! We kunnen het niet laten om de omgeving te bekijken, want volgens een aantal vrienden kunnen we dat niet overslaan! We vliegen dus niet op Málaga, zoals gepland, maar op Sevilla. Deze stad staat al langere tijd op mijn lijstje (lekker Spaans oefenen in real life!), maar het is er niet eerder van gekomen. 

We willen nog steeds graag relaxen, dus de route kan straks afwijken van hoe we het nu hebben bedacht. Ons motto wordt: go with the flow en we kijken wel waar het schip strandt. Er zijn echter 3 plekken waar we sowieso heen willen: de stad Córdoba (zoek maar eens op) en Granada (Alhambra mogen we natuurlijk niet missen) en natuurlijk Sevilla. We gaan (helaas) niet zo lang: we komen dinsdagavond aan en gaan zondag aan het einde van de ochtend alweer terug. We hopen enorm op mooi weer, na de winter in Nederland is dat altijd heerlijk.

We zouden graag flamenco dans in het echt willen zien en natuurlijk tapas eten met een sangriaatje erbij. Lekker rondstruinen in deze mooie steden en de ‘mañana mañana’ cultuur omarmen. Wij hebben er zin in!

Geplande route

Route

We beginnen in Sevilla. We zullen op de luchthaven gelijk onze auto ophalen en richting Carmona rijden. Hier zullen we de eerste nacht blijven. De dag erna rijden we op ons gemakje richting Córdoba, waarbij we een bezoekje zullen brengen aan Écija. Córdoba belooft een prachtige stad te zijn en we hopen hier heerlijke tapas te kunnen eten en sangria te drinken. Na een nacht in Córdoba te hebben geslapen rijden we richting Granada, maar niet zonder Zuheros aan te doen. Na Granada rijden we via Antequerra terug naar Sevilla, waar we vrijdag, zaterdag en zondag zullen zijn. Die zondag vliegen we weer terug naar Nederland. 

Ben jij al eens in Zuid-Spanje geweest? Laat het ons weten!

Geen berichten

    Laat een reactie achter