Europa

Abel’s Deli | Hartige lekkernijen

Zoals beloofd is dit deel 2 van de tour door de toffe nieuwe vestiging van Abel’s Deli. Met deze keer in de hoofdrol: de hartige lekkernijen!


Het eerste wat je ziet als je vanuit Vredenburgplein naar Abel’s Deli toeloopt, zijn deze prachtige bloemen! De vrolijke kleuren brengen je gelijk in de voorjaarsstemming. Het is super tof om zo’n boeket mee te nemen en in je huis neer te zetten of om dit boeket op moederdag aan je moeder cadeau te doen (tip!). 

Deze foto laat heel mooi alle producten zien van Abel’s Deli. Zoals je kunt zien is er enorm veel keuze! Van alle zoetigheden, waarover je kunt lezen in mijn vorige blog, tot alle hartige lekkernijen achterin. Tijd om dit eens van dichterbij te bekijken!

Mijn favoriete plankje! Deze plank is een provisorische borrelplank, met olijven in alle smaken en maten (zie die grote pot!) van een lokale Italiaanse boer, met rode peper chutney, lekkere smaakverfijners (azijn met truffel!) en 5 soorten worsten in de smaken barolo (Italiaanse rode wijn), venkel, Parmezaanse kaas, truffel en knoflook. Leuk detail, in deze worstjes wordt minder zout toegevoegd omdat dat gezonder is en zodat de smaak in de salami beter tot zijn recht komt. Oftewel, een heerlijk ingrediënten voor je borrelplankje vallen hier wel te scoren.

Deze zouten zijn a one of a kind! Ik heb zelf namelijk nog nooit zout gezien met citroen of saffraan. Een aanrader dus!

Ook aan verschillende soorten olijfolie mag het niet ontbreken. Vooral de flessen met een spuitdop erop zijn enorm handig voor als je olijfolie op je salade wilt. Dan kun je in ieder geval niet meer uitschieten!

Pindakaas als een baas, oftewel pindabaas! Ik vind deze naam zo origineel en de potten zijn qua design erg strak. Ik heb deze pindakaas helaas nog niet zelf kunnen proeven, maar daar gaat snel  verandering in komen. En als het dan goed bevalt, kun je gelijk zo’n grote pot mee naar huis nemen.  

En er is nog zoveel meer! Ze hebben ook allerlei jams, chutneys en groente chips, welke erg aan te raden zijn! Een variant voor de snack op de vrijdag- of zaterdagavond, welke gezonder is dan een bittergarnituur!


Abel’s Deli is van alle markten thuis! Deze producten zijn nu ook te koop op de vestiging op Utrecht Centraal! Dus als je trein nog even op zich laat wachten, kijk dan gerust even rond. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Abel’s Deli.

Geen berichten

    Laat een reactie achter