Europa

Wintersport in Oostenrijk

Eind februari gingen we voor het eerst op wintersport. Een keer naar Winterberg toen ik jong was tel ik voor het gemak niet mee. Wat een ervaring was het! Van te voren had ik lessen genomen op een band in Groningen, waarna mijn vriend ook nog twee lesjes had geboekt. We hebben de nodige voorbereidingen getroffen en zijn meegegaan. In dit artikel laat ik je een sfeerimpressie zien van deze fijne en actieve vakantie.

We hadden een huisje geboekt bij Alps Resorts, in de Turracher Höhe omgeving. Elk huisje op dit resort is uniek en een fantastische plek om je terug te trekken na een dagje op de ski’s te hebben gestaan. Ons huisje was ongeveer op 5-10 minuten lopen van de pistes, waar we ook onze ski’s, skischoenen stokken konden laten staan. Ideaal!

Turracher Höhe is een relatief klein skigebied, met een aantal blauwe en rode pistes, en een enkele zwarte. Die laatste hebben mijn vriend en ik sowieso overgeslagen, maar de blauwe pistes hier zijn goed te doen voor als je een beginner bent.

Apfelstrudel, schnitzel en warme chocolademelk met slagroom. Daar leef je de hele week op. Dat is trouwens niet helemaal waar, want we hebben ook 1 avondje genoten van heerlijke sushi!
De heldere zon, de witte sneeuw, de prachtige bergen en het knisperen van de sneeuw onder je skis. Wat een ervaring! Zoals al werd opgemerkt door ons reisgezelschap: ik ben verkocht aan de wintersport.
Je komt heerlijk tot rust, door actief in de natuur te zijn. Dit deden we natuurlijk door te skiën, maar je kunt in deze omgeving ook mooie wandelingen maken.
Daarnaast konden we opwarmen in de jacuzzi, speelden we elke avond spelletjes (van exploding kittens tot potjes kaarten en hartenjagen). Aan het eind van de middag opwarmen bij het haardvuurtje met een goed boek. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, volgend jaar weer!

Ben jij wel eens op wintersport geweest? Zo ja, waar ga je normaal heen? Wat vind jij het toppunt van de wintersport vakantie?

Geen berichten

    Laat een reactie achter