Europa

Italië | Reisplannen

Yes, daar gaan we weer! Lekker op reis. We hebben onze vakantie dit jaar vrij laat gepland (lees we vertrekken begin september en komen eind september weer terug). We zijn 3 weken vrij, maar we gaan niet 3 weken weg.

Vorig jaar is Italië ons zo goed bevallen – zelfs met de Tesla – dat we besloten dit jaar terug te keren. Spanje heeft ook nog hoog op ons lijstje gestaan, maar daar zou ik dan het liefst wel 3 volle weken heen willen, aangezien de reistijd een stuk langer is. Dat wil niet zeggen dat we niet op avontuur gaan: we gaan voor het eerst samen kamperen! We hebben vorig jaar even mogen proeven hoe camping life is bij vrienden van ons. Dit jaar nemen we onze eigen gloednieuwe tent mee. Zoveel zin in!

Waar we vorig jaar met name in het noorden van Italië verbleven, met een uitstapje naar Toscane, beginnen we nu in Toscane en gaan we verder naar beneden.

Onze geplande route: van Toscane naar Sorrento. We sluiten onze vakantie af met een paar dagen Rome.

Toscane

Tja, Toscane blijft een pareltje. Ondanks dat we vorig jaar hier een week zijn geweest en we een aantal jaren geleden dit gebied kort hebben geschampt, blijven we hier graag naar terug komen. We gaan kamperen in de Chianti regio, aangezien half september de oogstperiode is. Met bijbehorende wijnfestivals. Daar moéten we heen. Daarnaast zijn we van plan om uitstapjes te maken naar Livorno, Montepulciano, Val D’Orcia, Volterra, Lucca en Pisa.

Duomo in Firenze

Sorrento, Pompeii en Rome

Eerst waren we van plan om richting Veneto te gaan. Maar aangezien we dan richting eind september gaan en het weer daar wat wisselvalliger is (en we er niet op zitten te wachten om met een tent in de regen te zitten), hebben we besloten om juist zuidelijker af te reizen. De keuze voor Napels, Pompeii en Rome was dan ook snel gemaakt. Eerst gaan we naar het zuidelijkste puntje, in de buurt van Sorrento hebben we een leuke camping gezien.

We willen dan graag uitstapjes maken naar Pompeii en de Vesuvius, de Amalfi kust en al het moois wat daar tussen in ligt. We hebben hier maar een aantal dagen, niet eens een week. Aangezien het vakantie is willen we ook rustig aan doen. Misschien gaan we nog een dagje naar het strand.

We sluiten onze vakantie af met een citytrip: Rome. Ik ben hier nog nooit geweest, Ben wel. Hij is zo enorm enthousiast over deze stad, dat we hem ook vaak hebben overwogen als citytrip (vanuit NL vliegen). Ik heb een heel lijstje met bezienswaardigheden, bijna teveel om op te noemen. Ik denk dat het niet eens haalbaar is in die paar dagen dat we er zijn. Ik zal bij terugkomst een artikel schrijven over wat we wel hebben gedaan. En natuurlijk de foto’s met jullie delen.

Ik kan niet wachten om heerlijk in de zon te struinen door de typische Italiaanse stadjes. Om pasta’s en pizza’s te eten. Om de Italiaanse wijnen te drinken. Om lekker met een boekje aan het zwembad te zitten. Stiekem ben ik wel een beetje toe aan vakantie!


Wie van jullie is er ook zo gek op Italië?

Geen berichten

    Laat een reactie achter