Europa

Zomer in Frankrijk

Lange tijd stonden augustus en september 2020 in het teken van dé grote reis: naar Canada, Washington D.C., NY en vervolgens door naar West Amerika. Toen in maart de corona crisis uitbrak, wist ik stiekem al dat deze reis niet meer zou gaan lukken. Langere tijd hebben we ons niet bezig gehouden met een alternatief. Mijn focus lag op afstuderen en het vinden van een baan. In een ander artikel kun je binnenkort lezen hoe me dat is afgegaan.

De 4 weken die Ben had vrij gevraagd, bleven staan. Dus hebben we de afgelopen weken knopen doorgehakt en gaan we – onder voorbehoud van de ontwikkelingen – op naar Frankrijk!

Ons reisplan

Over iets meer dan een week gaan we rijden richting zuid-Frankrijk (nabij Carcasonne). Hier zullen we, samen met een stel vrienden, gaan kamperen. Dit is de eerste keer dat mijn vriend en ik samen langer dan anderhalve week weg gaan én de eerste keer dat wij gaan kamperen. We hebben er ontzettend zin in! Hier zullen we ongeveer een week gaan vertoeven, met uitstapjes naar Carcassone, de zee bij Béziers (of Perpignan) en wellicht Toulouse.

Vervolgens is het idee dat Ben & ik richting het oosten gaan en iets omhoog. We willen graag op een ‘glamping’ gaan staan, zodat we het kampeergevoel nog een beetje vast kunnen houden. We hopen op een mooie omgeving, daar dichtbij de Franse alpen. Vervolgens rijden we nog meer omhoog, richting Jura. Hier zullen we bij elkaar zo’n 1,5 week tot 2 weken vertoeven. De laatste week twijfelen we nog tussen Colmar (Frankrijk) en het Zwarte Woud (Duitsland). Wellicht wordt het een combinatie van beide, waarbij we uitstapjes zullen maken naar de een als we overnachten op de andere plek.

Een ruwe schets van ons reisplan. We hebben alleen de eerste week geboekt en voor de overige twee weken gaan we op de bonnefooi. Het kan dus zijn dat we gaan afwijken van ons initiële idee. 

Dan hebben we officieel nog een week vrij, maar tussendoor gaan we naar NL, omdat mijn moeder haar 50e verjaardag mag vieren! Dat willen we uiteraard niet missen. Die laatste week weten we niet of in NL blijven, dat we bijvoorbeeld naar Zeeland of een waddeneiland gaan. Of dat we toch nog een paar dagen naar Berlijn gaan (deze stad heeft jaren geleden ons hart veroverd en we gaan er bijna jaarlijks naar terug). Dat ligt eraan waar we zin in hebben en waar het weer goed is. 

Hieronder een aantal foto’s (niet zelfgemaakt), om een sfeerimpressie te geven. Hoe fijn is het vooruitzicht hier over een paar weken te vertoeven?!

Geen berichten

    Laat een reactie achter