Overig

Klassiekers lezen met schrijvers – The School of Life Amsterdam

Voor de tweede keer ga ik meedoen met de reeks Klassiekers lezen met schrijvers. Afgelopen jaar, van januari tot augustus, logde ik elke maand een keer in om te luisteren naar een schrijver en zijn of haar favoriete boek – weliswaar een klassieker. Voorafgaand aan de reeks is bekend welke schrijvers er mee doen en welke boeken zij hebben gekozen. De bedoeling is dat alle aanwezigen het boek voor deze specifieke online meeting ook hebben gelezen. Ik was erg enthousiast over dit geheel en ik besloot eind dit jaar een nieuwe ticket te kopen voor de 2022 editie.

Weet je wat het is… Op de middelbare school ‘moest’ je voor je lijst klassiekers lezen. Dit waren over het algemeen niet echt mijn type boeken, ondanks dat ik toen al van lezen hield. Nu ik ouder (en hopelijk wijzer) ben geworden, merk ik dat ik hier meer interesse in heb. Maar vaak weet ik niet waar ik moet beginnen. Deze reeks geeft me een duwtje in de rug en ‘forceert’ me om de boeken te lezen (want je hebt voor de reeks betaald en je wilt wel weten waar ze het tijdens de Zoom meeting over hebben). Dit is voor mij daarom een goede manier om kennis te maken met klassiekers.

Bron: https://www.theschooloflife.com/amsterdam/programma/reeksen/event-list/klassiekers-lezen-met-schrijvers-online-boekenclub/

Welke schrijvers doen er dit keer mee?

  • Lale Gül – Hersenschimmen van Bernlef
  • Raoul de Jong – Wij slaven van Suriname van Anton de Kom
  • Adriaan van Dis – Leerschool der liefde van Gustave Flaubert
  • Anna Enquist – De onderspitdelver van Thomas Bernhard
  • Hanna Bervoets – Een klein leven van Hanya Yanagihara
  • Ronald Giphart – Decamerone van Giovanni Boccaccio

Mensen die deze blog al langer volgen weten dat ik Een klein leven al heb gelezen. Ik vond dit boek zo intens, dat ik ‘m graag nog eens wil lezen. Daarnaast wil ik graag de fysieke versie in huis hebben, dus is dit een goed excuus. Ik ben enorm nieuwsgierig naar Hanna Bervoets haar ervaring van dit boek.

Lijkt het jou ook tof om klassiekers te (her)lezen? Je kunt je nog aanmelden via deze link! Je kunt ook een boekenpakket bestellen, maar ik leen de meeste boeken in de bieb. Hoe leuk zou het zijn als ik je online ’tegenkom’?

Geen berichten

    Laat een reactie achter