Non-fictie

Nice girls don’t get the corner office | Lois P. Frankel

Vandaag, op de internationale Dag van de Vrouw, wil ik graag met jullie het boek Nice girls don’t get the corner office van Lois P. Frankel bespreken. Want zeg nou zelf, deze titel pakt gelijk je aandacht!

Nice girls don’t get the corner office

Het ultieme carrièreboek voor vrouwen in een prachtige nieuwe uitvoering.

Werk  jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken. Fouten

Allereerst wil ik zeggen dat ik niet het hele boek ga recenseren. Het boek is namelijk opgedeeld in verschillende categorieën en door middel van een test aan het begin, kom je er voor jezelf achter welke categorieën van jou op toepassing zijn. Het advies is om eerst dat door te nemen en daarmee aan de slag te gaan, voordat je verder gaat. Het werkt, naar zeggen, beter om in het in kleine (baby)stapjes te doen. 

Ik luister altijd heel goed naar het advies van anderen – ahum -, maar in dit geval besloot ik dat wel te doen. Ik maakte de test en twee onderwerpen sprongen er voor mij uit: hoe je denkt & hoe je jezelf op de markt brengt. Ik zal een paar voorbeelden geven. Vanuit de categorie denken heb ik voor mezelf de volgende ‘fouten’ gemarkeerd:

  • Werk voor je persoonlijke leven laten gaan (fout 52);
  • Je carrièredoelen te vroeg opgeven (fout 55);
  • Negatieve verhalen bedenken (fout 58); oftewel mijn grootste valkuil: piekeren.

Om een nog beter beeld te geven, hierbij wat voorbeelden uit de andere categorie jezelf op de markt brengen:

  • Je merk niet definiëren (fout 61);
  • Jezelf niet binnen 5 minuten kunnen verkopen (fout 62);
  • Bescheiden zijn (fout 69).

Voor elke categorie worden er verschillende fouten (+ tips) besproken. Daarbij kun je per fout aankruisen of het op jou van toepassing is. Want ondanks dat bepaalde categorieën uit de test komen, kon ik me niet in alle ‘fouten’ vinden. Je krijgt in dit boek de vrijheid om daar zelf mee aan de slag te gaan. Dit werkt echt goed en fijn voor mij.

Eerlijkheid gebied te zeggen, het is een typisch Amerikaanse schrijfster; er worden enorm veel anekdotes aangehaald. Soms iets teveel naar mijn zin, waardoor ik de onderbouwing van bepaalde argumenten miste. Ook waren de beschrijvingen van de fouten vrij kort. Dus ondanks dat het boek een beetje kan afschrikken qua dikte, vlieg je er toch doorheen (er zijn behoorlijk wat plekken/pagina’s ruimtes te vinden). 

Ook geeft het aanduiden van fouten een negatieve lading aan het verhaal, naar mijn mening. Het zijn eerder verbeterpunten/zaken waar je aan kan werken. Valkuilen klinkt in mijn oren dan al iets vriendelijker dan fouten. 

Desondanks heb ik wel nieuwe inzichten gekregen van dit boek. Ik heb al wel eerder zulke boeken gelezen, dus dat ik hiervan nieuwe dingen leer is een positief teken. Ik ben dan ook zeker van plan om andere categorieën te gaan bekijken, degene waar ik gemiddeld op scoorde. 

Al met al krijgt dit boek ruim drie sterren van mij! Soms een beetje kort door de bocht, maar als je daardoor heen kunt kijken, kun je waardevol tips meenemen uit dit boek!★★★☆☆

Auteur: Lois P. Frankel

Prijs: 15,99

Uitgever: Uitgeverij Boekerij

Verschijningsdatum: 15 september 2018

Aantal pagina’s: 384

Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter