Literatuur

Kismet | Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta heeft kismet in eigen beheer (als e-book) uitgegeven. Toen hij mij benaderde om dit boek voor hem te recenseren, vond ik dat erg leuk. Ik wil meer schrijvers zoals hem een platform geven om z’n boek onder de aandacht te brengen. Ik heb veel respect voor mensen die zelf hun boek uitgeven, want hier komt veel meer tijd en energie bij kijken dan we denken. 

Kismet

De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze ook te  denken met haar hart.

Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: dit is kismet.

Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden.Een bijzondere dimensie

Moira, de jonge vrouw waarvan het leven helemaal overhoop ligt, leert Finn kennen op een feestje. Finn is alles wat een vrouw in een man zoekt: knap, charmant, vriendelijk, behulpzaam, reislustig en ga zo maar door. Nadat Moira voor zijn huis struikelt en valt tijdens het hardlopen, begint het verhaal echt. Finn helpt haar en onverwachts spenderen ze samen het weekend. Ze gaan varen, lekker op het terras zitten en op zondag naar een festival om de hoek. Alleen voelt het voor Moira toch een beetje raar, het lijkt alsof Finn haar al kent. Steeds meer gaat ze de ’toevalligheden’ wantrouwen. 

Vervolgens switcht het perspectief en volg je het verhaal vanuit Finn. Nu beginnen puzzelstukjes op zijn plaats te vallen, maar tegelijkertijd ook weer niet. Dit deel bracht mij een wirwar aan emoties. 

Om niet teveel weg te geven, zal ik niet op de details ingaan. Maar ik vond dit een heel bijzonder boek om te lezen (positief!) en ik werd verbijsterd achtergelaten. Ik voelde heel erg mee met wat Finn meemaakte en dat vind ik een sterk punt van de schrijfstijl van Stefan. De personages komen echt tot leven en ze eisen empathie en inlevingsvermogen. 

Het einde vond ik wat abrupt en felt unfinished. Heel jammer, want ik was echt super benieuwd naar hoe deze situatie zich zou ontvouwen. 

Voor de liefhebber van liefdesverhalen met een bijzonder randje, lees Kismet van Stefan Tetelepta. Dit boek krijgt van mij 4 sterren!


★★★★☆

Auteur: Stefan Tetelepta

Prijs: 3,99 of gratis in ruil voor een recensie op hebban.nl

Uitgever: Stefan Schrijft

Verschijningsdatum: november 2018

Aantal pagina’s: 363

Geen berichten

    Laat een reactie achter