Literatuur

Samen | Julie Cohen

Samen, het nieuwe boek van Julie Cohen, met de prachtige omslag! Ik werd hier meteen verliefd op en de tekst op de achterkant sprak mij ook erg aan. Lees in deze recensie wat ik na het lezen van dit boek vond! Bedankt Uitgeverij de Fontein voor het toesturen van dit prachtige boek!Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde. De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden…


Literatuur. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee. Soms lukt het me niet om in het verhaal te komen of kost het me heel veel moeite om door het boek heen te worstelen. Maar zo nu en dan grijpt een literair boek mij aan en kan ik weken later nog steeds over nadenken en houdt het mij in zijn greep. Zo’n boek is Samen van Julie Cohenvoor mij.

De manier van schrijven vind ik origineel en zorgde er bij mij voor dat ik heel graag verder wilde lezen. Het verhaal speelt zich namelijk niet in chronologische volgorde af, maar je begint in het heden en gaat steeds meer terug in de tijd. Dat geheim, waar in de flaptekst naar gerefereerd wordt, bleef tot het laatste hoofdstuk/deel voor mij onbekend. De opbouw van die spanning vond ik erg goed, alsmede hoe de personages zijn neergezet en de verhaallijnen erachter. Omdat het achterstevoren is geschreven moest ik soms even terug bladeren om de verbanden tussen jongere en oudere personages te leggen (overigens bedoel ik daarmee dezelfde personages)!

Als er een boek liefde goed, mooi, maar ook eerlijk kan beschrijven, is dat dit boek. Het onderwerp liefde krijgt bij dit boek een hele nieuwe lading, waar ik zelf van onder de indruk was. Ook de verstrekkende gevolgen van liefde komen aan bod. 

Ik kan niet anders dan dit boek bejubelen om de nuances, de manier waarop alles wordt geschreven en het dromerige wat ik totaal niet vervelend vond. In tegendeel, het paste heel goed bij dit verhaal. Een aanrader, ook al ben je, net zoals ik, niet per se fan van literatuur!


★★★★★

Auteur: Julie Cohen

Prijs: 19,99

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Verschijningsdatum: 24 april 2018

Aantal pagina’s: 368

Geen berichten

    Laat een reactie achter