Thrillers

Een ode aan de Queen of Crime

Karin Slaughter, de Queen of Crime, heeft weer een thriller uitgebracht! Ze heeft al behoorlijk wat pareltjes op haar naam staan, maar welke zijn dat ook alweer? In deze blogpost lees je meer over Karin en de thrillers die ze heeft geschreven. Een ode aan de Queen of Crime!


Karin Slaughter is een Amerikaanse thrillerschrijfster, ze is geboren op 6 januari 1971 in Georgia. 

In 2001 bracht ze haar eerste boek uit, Blindsighted, oftewel Nachtschade. 

Ze is bekend geworden met de Grant County-reeks, ook wel bekend als de Sara Linton-reeks. Ook heeft ze de Atlanta-reeks geschreven en heeft ze beide reeksen gecombineerd, wat dan weer de Georgia-reeks wordt genoemd. 


JaarTitelUitgeverij
2001NachtschadeBezige Bij
2002ZoenofferCargo
2003Een lichte huiveringCargo
2004OnzichtbaarBezige Bij
2004Vervloekt gelukBezige Bij
2005TrouweloosBezige Bij
2006TriptiekBezige Bij
2007OnaantastbaarCargo
2008OnbegrepenBezige Bij
2008VersplinterdCargo
2009GenesisCargo
2010OngezienCargo
2010VerbrokenCargo
2011Doorn in mijn vleesCargo
2011GevallenBezige Bij
2012KwijtBezige Bij
2012GenadeloosCargo
2013Koud hartBezige Bij
2013GepaktBezige Bij
2013Stille zondeBezige Bij
2014VeroordeeldCargo
2015Mooie meisjesCargo
2016VerborgenHarperCollins
2017Goede dochterHarperCollins
2018GespletenHarperCollins


Van het nieuwste boek, Gespleten, kun je hier de recensie lezen. Een aantal boeken uit bovenstaand lijstje zal ik even uitlichten.

Goede dochter (2017)

‘Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…’

Versplinterd (2008)

‘Abigail Campano heeft geleerd om in haar huwelijk jarenlang geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in de hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt een ongekende kracht zich in haar los. Een kracht die de man fataal wordt.Will Trent krijgt de leiding over het onderzoek en al snel blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.’

Verbroken (2010)

‘Na lange tijd keert arts en lijkschouwer Sara Linton voor een vakantie terug naar haar vroegere woonplaats Grant County, waar ze geconfronteerd wordt met de verdrinkingsdood van een jonge studente. De enige verdachte in de zaak pleegt zelfmoord; in zijn cel staat met bloed IK NIET op de muur geschreven.

Sara roept hulp in van speciaal agent Will Trent. Hij treft een politieteam aan dat vastbesloten is de dood van de gevangene in de doofpot te stoppen. Ook de ondoorgrondelijke officier Lena Adams lijkt dingen voor hem te verzwijgen. Hij begint zich af te vragen of zij iets te maken heeft met de dood van Sara’s echtgenoot, de populaire politiechef Tolliver…’

Triptiek (2006)

‘Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt speciaal agent Will Trent van het Georgia Bureau ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. Hij krijgt hulp van rechercheur Michael Ormwood, een arrogante en driftige veteraan, en diens oude geliefde Angie Polaski.

De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in Michaels achtertuin een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht…’


Deze indrukwekkende lijst komt allemaal van de hand van Karin Slaughter. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers dat ze zoveel intrigerende thrillers heeft geschreven. Ik wil binnenkort Goede Dochter gaan lezen, dus houd Buiten het Boekje in de gaten om daar een recensie van te lezen!

Heb jij al een of meerdere boeken van de Queen of Crime gelezen? Laat een hieronder je reactie achter!

Geen berichten

    Laat een reactie achter