Thrillers

Het perfecte leven van mevrouw Parrish | Liv Constantine

Van HarperCollins ontving ik het boek Het perfecte leven van mevrouw Parrish als recensie-exemplaar, waarvoor dank! Amber Patterson heeft er genoeg van om voor elke cent te moeten ploeteren. Ze wil veel meer: geld, macht, glamour. Zoals Daphne Parrish, die getrouwd is met een succesvolle zakenman, in weelde baadt en veel aanzien geniet. Waarom heeft zij alles en Amber niets?

Ze besluit Daphne van haar troon te stoten en niet te rusten voor ze haar man en al haar bezittingen heeft ingepikt. Dat Amber om dit te bereiken zal moeten liegen en bedriegen, vindt ze geen bezwaar. Ze heeft namelijk maar één doel: zelf het perfecte leven van mevrouw Parrish leiden.

Maar is Daphnes leven echt zo perfect als Amber denkt?


Ik wil graag het e.e.a. uitleggen voordat ik deze recensie ga plaatsen. Ik ben nu een aantal maanden actief bezig met mijn blog en ik krijg steeds vaker en meer recensie-exemplaren opgestuurd. Dit vind ik erg leuk! Het aspect wat ik iets minder leuk vind en soms ook wel lastig, is het feit als ik een boek als recensie-exemplaar krijg en lees en ik het helemaal niks aan vind. Ik probeer dan vaak wel nuances aan te brengen en zo objectief mogelijk dan ook de goede punten te beschrijven. Maar ik zal altijd, en dan ook altijd, eerlijk zijn in mijn recensies. Of ik een boek zelf heb gekocht of heb gekregen, dat maakt geen enkel verschil.

Goed, dit wilde ik even kwijt voordat ik onderstaande recensie online zet. 

Dit boek en ik zijn een echte mismatch. Ik heb nog nooit een boek weggelegd en niet meer opgepakt, maar ik had wel heel erg de neiging bij dit boek. 

Zo ontzettend veel aspecten uit dit boek stonden mij tegen, zowel inhoudelijk als qua personage-ontwikkeling en schrijfstijl.

De eerste helft van het boek volg je Amber. Zij heeft een plan bedacht om de nieuwe mevrouw Parrish te worden, om Daphne te vervangen. Want Amber is zielig, want ze is niet opgegroeid in de luxe waar mensen zoals mevrouw Parrish wel in leven. Je volgt haar tijdens het uitvoeren van dit plan, maar het stuitte mij tegen de borst en ik vond het ongeloofwaardig. 

Aan de andere kant, als je zaken niet zo serieus neemt zoals ik bij dit boek wel heb gedaan, kan ik me voorstellen dat dit een prima boek is voor op het strand in het zonnetje. Er is wel een moraal van dit verhaal, welke aan het einde naar voren komt. Maar helaas kan ik niet meer dan 2 sterren voor dit boek geven. Volgende keer beter!


★★☆☆☆

Auteur: Liv Constantine

Prijs: 17,99

Uitgever: HarperCollins

Verschijningsdatum: 24 april 2017

Aantal pagina’s: 416

Geen berichten

    Laat een reactie achter