Thrillers

Persona | Soraya Vink

Op 25 oktober 2018 ging ik naar mijn eerste boekpresentatie ooit, van niemand minder dan Soraya Vink. Ik had een mail gekregen van HarperCollins Holland met de vraag of ik aanwezig wilde zijn. Ja, natuurlijk wil ik dat! Ondanks dat ik in Groningen woon en de presentatie in Scheltema was (Amsterdam dus). Wat ik van deze presentatie vond, lees je hier

Afgelopen zondag heb ik (eindelijk) het boek uitgelezen! En ik kan alvast verklappen dat het een pareltje is. In deze recensie lees je waarom ik dat vind!

Persona

Door een mislukte actie is rechercheur Elvia Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen en tijdelijk van de radar te verdwijnen. Na een jaar in de Spaanse zon keert ze  terug naar de Nederlandse politie, waar ze een laatste kans krijgt op de afdeling Zware Criminaliteit. 

De zaak waarmee ze start is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar?

Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Omdat ze vermoedt dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en ze vastbesloten is hem te vinden, moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefste ver vandaag was gebleven.

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre  kun je de wet naar je eigen hand zetten?Powervrouw

Elvira Selas, de harde, doortastende en hardwerkende undercoveragente. Enigszins cliche wellicht, maar wie houdt er nu niet van powervrouwen?! Hoe verder je in het verhaal komt, hoe beter je Elvira leert kennen en ook beter gaat snappen waarom ze bepaalde dingen doet zoals ze ze doet.

De verschillende verhaallijnen zorgen ervoor dat het verhaal diepgang krijgt en dat je als lezer niet gauw verveeld raakt. Je volgt Elvira Selas in het heden, het verleden (zo’n 3 jaar terug) en soms word je meegenomen naar haar jeugd. Daarnaast krijgt soms de moordenaar het woord, in kleine hoofdstukjes. Dit zorgt voor een tease effect. Tot het einde had ik geen idee wie de moordenaar was. 

De hele Spaanse beleving vind ik veel waarde toevoegen aan het verhaal, zonder dat het een over-kill is. Nu wil het feit dat ik Spaans een enorme leuke taal vind en ik dit zelfs aan het bijspijkeren ben, dus wellicht ben ik een beetje bevooroordeeld.

Alle, op het eerste oog, losstaande verhalen weet Soraya heel fijntjes en subtiel in elkaar te verweven naarmate het verhaal vordert.

Onderwerpen als loyaliteit, het leven als rechercheur, de boven- en onderwereld, familiebanden, afkomst en misstanden worden allemaal aangehaald. 

Het motief van de moordenaar vind ik origineel bedacht, dit heb ik nog niet bij veel thrillers gezien. Petje af!

Zo’n sterk boek schrijven als debuut, ik ben er jaloers op. Iedereen die enigszins van thrillers moet dit boek in zijn of haar kast hebben staan. Daarom geef ik dit boek een welverdiend 5 sterren! 

‘Pero ahora no, tranquilo jefe. Maar nu niet, doe maar rustig baas’.

Soraya vink

★★★★★

Auteur: Soraya Vink

Prijs: 18,99

Uitgever: HarperCollins Holland

Verschijningsdatum: 25 oktober 2018

Aantal pagina’s: 384

Ik wil HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter