Thrillers

Het kwaad in jou | Karen Rose

Dit keer kreeg ik geen fysiek recensie-exemplaar van een boek opgestuurd, maar werd mij een ebook aangeboden van Het kwaad in jou, geschreven door Karen Rose en uitgegeven door Uitgeverij de Fontein. Dit vind ik op zichzelf niet heel erg, ik lees steeds vaker op mijn e-reader. Ik vind het alleen zonde dat ik dan geen mooie foto’s kan maken. Maar uiteindelijk gaat de recensie om de inhoud van het verhaal en mijn mening hierover kun je in dit artikel lezen!

Het kwaad in jou

Rechercheur Clay Maynard spoort vermiste kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen. Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden…


Bron: bol.com

Unpopular opinion alert

Ik weet eerlijk gezegd niet helemaal hoe ik deze recensie moet beginnen. Het gebeurt niet heel vaak dat ik een boek echt niet tof vind. Dit keer helaas wel. Deze thriller, met een randje erotiek, is niet mijn ding.

Ik wil benadrukken dat dit mijn mening is en iedereen hier anders over kan en mag denken. Of ik een boek zelf heb gekocht of als recensie-exemplaar heb gelezen, het verandert mijn mening niet.

Je volgt Taylor, een meisje die altijd doodsbang is geweest voor haar vader, maar op een gegeven moment besluit hem te zoeken. En te vinden. Hij is niet het monster waar haar moeder haar zo voor waarschuwde. 

Taylor gaat stage lopen bij Healing Hearts en hier leert ze een van de klanten kennen, Jazzie. Zij draagt een duister geheim met zich mee, welke in het verhaal zich vrij snel openbaart.

Het perspectief wisselt, wat het verhaal interessanter maakt. Daarentegen kost het ook tijd om je in het personage te verplaatsen. De ene keer lukt me dit beter dan de andere keer. 

De reden waarom Taylor’s moeder haar bij haar vader weghield vind ik nog steeds zwak ten opzichte van de manier hoe (en de mate) ze te werk ging om dit te bewerkstelligen. Dit kwam op mij als ongeloofwaardig over en te vergezocht. 

Het grootste punt waar ik mij erg aan stoorde is hoe makkelijk de schrijfster van een kwetsbare situatie (waarin het verleden van een personage wordt besproken/zich voordoet), naar een seks scene overgaat. Het kwam op mij over of dit aspect ook nog even in het verhaal moest worden gepropt. Totaal ongeloofwaardig. De manier waarop deze ‘relatie’ zich ontwikkelt binnen 2 dagen, daar kan ik niet bij.

Er komen ontzettend veel personages aan bod. Ze zijn allemaal een soort van met elkaar verbonden, maar ik ben het totale overzicht kwijt. Ik weet het niet zeker, maar ik kan me voorstellen dat deze thriller een onderdeel is van een serie. Zo niet, dan snap ik niet hoe een lezer dit allemaal uit elkaar moet houden. Omdat er zoveel personages zijn, is er van diepgang niet echt sprake. De verschillende verhaallijnen werden pas later in het boek een beetje meer verweven, dit duurde mij iets te lang. 

Eerlijkheid gebiedt te zeggen, als ik een aantal (grote) minpunten in een boek heb ontdekt, beleef ik er geen plezier meer aan om verder te lezen. Ik ga me dan teveel ergeren als ik deze punten steeds weer tegenkom.Als dit boek geen recensie-exemplaar was geweest, was ik halverwege al gestopt met lezen. Dit gevoel overkomt mij (gelukkig) niet vaak. 

Waarom ik het boek 2 sterren geef? Ik denk dat ik het verhaal met verkeerde verwachtingen ben ingegaan; deze waren vrij hoog. Ik ben fan van thrillers, maar wel gevoelig voor realistische situaties met goede personage ontwikkeling. Niet iedereen zoekt dit in een thriller, dus daarom wil ik dit boek geen 1 ster geven. 

Als je jezelf herkent in het snel ergeren aan punten als bovenstaande, zou ik dit boek links laten liggen. Vind je een combinatie van Vijftig tinten grijs en een gecompliceerde thriller interessant? Dan is het een poging waard. 


★★☆☆☆

Auteur: Karen Rose

Prijs: 19,99

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Verschijningsdatum: 19 februari 2019

Aantal pagina’s: 464

Ik wil uitgeverij de Fontein bedanken voor dit e-book.

Geen berichten

    Laat een reactie achter