Thrillers

De bubbel | Sanne Kanis

De auteur van dit boek, Sanne Kanis, benaderde mij via Instagram voor haar boek De bubbel. Ik ben vaak erg enthousiast wanneer schrijvers hun boeken onder de aandacht brengen, en als het onderwerp mij interessant lijkt, geef ik het graag een kans! Zo’n situatie deed zich voor bij De bubbel; een ambitieuze vrouw die gaat werken in hartje Londen, bij een opkomend techbedrijf. Dat leek mij wel wat! Je leest in deze recensie wat ik ervan vond.

De bubbel

Businesstrips naar Hawaii, doping uit Silicon Valley, bazen met een sudden wealth-syndroom en geklaag over sushi die wordt afgeschaft als lunch. Anna is vastbesloten om in Londen als marketingmanager carrière te maken bij de snelgroeiende techstart-up ImageBuilders en dompelt zich onder in de techwereld. Terwijl ze aan de hoge eisen van haar nieuwe baan probeert te voldoen worden haar ethische grenzen meermaals op de proef gesteld. Hoe kleur je binnen de lijntjes als die lijntjes ver te zoeken zijn?

Sanne Kanis doet op gevatte wijze een boekje open over de techcultuur, waarin alles draait om extreme zelfontwikkeling en uitgekiende promotie-strategieën, en waarin luxe extraatjes een vanzelfsprekendheid worden en seksisme en schending van bedrijfsethiek de schaduwzijde vormen. TechGirl

Dit boek beschrijft een super interessant en actueel onderwerp: werken in de tech-business anno 2019. Als vrouw. Het boek heet niet voor niets De bubbel, dit wereldje is namelijk 1 grote bubbel. Als technisch student vind ik dit super boeiend, maar toch nog steeds een ver-van-mijn-bed-show. Het doet me nadenken over het ik het straks zelf zie; wat zijn mijn normen en waarden? Hoe ver zou ik gaan voor promotie of het halen van mijn targets?

Daarnaast is het bedrijf waar Anna werkt, ImageBuilders, erg goed bedacht vind ik. Zo’n soort bedrijf bestaat misschien al wel en zo niet, dan duurt dat niet lang meer. Creatief en origineel bedacht van Sanne Kanis. 

Geeft een kijkje in de – soms rauwe – keuken van de techwereld. Voor iedereen die hier enige interesse in heeft, raad ik het boek aan. Het leest als een trein en je valt van de ene verbazing in de andere. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het er echt zo aan toe gaat, terwijl ik weet dat er zeker wel een kern van waarheid in zit. Sanne Kanis heeft haar eigen ervaring op een subtiele manier verwerkt in De bubbel

Soms was het verhaal – helaas- enigszins oppervlakkig, te kort door de bocht. Er had iets meer diepgang in mogen zitten, en dan met name wat betreft de hoofdpersonage Anna. De situaties die in dit boek zijn beschreven werden erg snel verteld en de volgende alinea zat je alweer in een geheel andere setting. Anna als personage heeft veel potentie, alleen de ontwikkeling bij haar ontbreekt nog een beetje. Dingen zijn iets te abrupt. Ze komt veel andere mensen tegen en daarbij lijkt kwantiteit boven kwaliteit te gaan. Daarom geef ik dit boek 3 sterren. 

Dit verhaal leest super makkelijk weg en is interessant voor mensen die willen weten hoe het is om als vrouw in zo’n wereld te werken en te leven.


★★★☆☆

Auteur: Sanne Kanis

Prijs: 19,99

Uitgever: Uitgeverij Prometheus

Verschijningsdatum: 27 mei 2019

Aantal pagina’s: 230

Ik wil Uitgeverij Prometheus en Sanne Kanis erg bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar!

Geen berichten

    Laat een reactie achter