Thrillers

Arrowood | Mick Finlay

Van HarperCollins ontving ik het boek Arrowood van Mick Finlay als recensie-exemplaar, waarvoor dank! 

Arrowood

Londen 1895. Een moordenaar maakt de Londense straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding.

Dan krijgt privédetective William Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar kan het geld goed gebruiken. Pas wanneer blijkt dat

de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen?

En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Sherlock Holmes?Sherlock Holmes?!

Mick Finlay nam me mee naar Londen in 1895. Hij weet het verhaal zo te schrijven dat ik mij daadwerkelijk in Londen van die tijd waande. De details ontbraken niet en gaven extra diepgang aan het verhaal.

Dit verhaal kan je niet ‘even’ tussendoor lezen, je moet je aandacht er goed bijhouden. Kleine stukjes geschiedenis, waarvan ik niet weet of het fictie of non-fictie is, zijn in de verhaallijn verwerkt. 

Arrowood als personage deed me erg denken aan Hercule Poirot, behalve dat hij nogal grofgebekt is en soms behoorlijk uit zijn slof kan schieten (wat ik Hercule niet zo snel zie doen). 

Ook de verwijzingen naar Sherlock Holmes vond ik erg leuk gedaan, hoewel ik verder nog geen boeken over Sherlock Holmes heb gelezen (ja, shame on me). De competitie tussen Arrowood en Holmes kan ik me goed voorstellen, waarbij ik nu pro Arrowood ben. Ondanks zijn wispelturige en onvoorspelbare karakter. 

Ik vond het tof dat dit verhaal niet vanuit Arrowood verteld wordt, maar vanuit zijn assistente Barnett, welke de ik-personage vertolkt.

Zoveel verschillende personages en karakters komen langs. Zeker op het eind was ik een klein beetje de draad kwijt, dus de opmerking dat je goed moet opletten tijdens het lezen van dit boek is niet ongegrond.

Mick Finlay heeft een levendig verhaal op papier gezet, net even anders dan de standaard detective boeken, waarbij onderwerpen als vriendschap en (liefdes)verdriet niet ontbreken! Ik raad iedereen dit boek aan!


★★★★☆

Auteur: Mick Finlay

Prijs: 17,99

Uitgever: HarperCollins

Verschijningsdatum: 13 maart 2018

Aantal pagina’s: 384

Geen berichten

    Laat een reactie achter