Literatuur

Mijn zoete wraak | Jane Fallon

Van deze zomerse cover word je toch instant vrolijk? Ik wel in ieder geval en het verhaal leek me leuk, omdat het eens wat anders is dan de dikke pillen en serieuze boeken die ik normaal lees. Uitgeverij de Fontein heeft dit prachtige boek als recensie-exemplaar naar me gestuurd, waar ik heel blij mee ben! 

Lees deze recensie om te bepalen of jij dit boek deze zomer nog in huis moet halen.

Mijn zoete wraak

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.

Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.

Want wraak is zoet. Toch?Zomerse thriller

Mijn verwachtingen van dit boek waren: lekker zomers, lekker vrouwelijk, leest makkelijk weg en bevat een gezonde dosis humor. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen!

Dit is een typisch verhaal over vrouwen en liefde en bedrog en vriendschap. Alles komt voorbij; de onzekerheden van elke vrouw (ja, echt elke vrouw), hoe houd je je huwelijk gezond én spannend en wat komt er kijken bij het gezinsleven?

Ik vond het tof dat ongeveer halverwege het verhaal het perspectief van de personage veranderde. Als lezer krijg je eerst alles mee van Paula, de vrouw van Robert, die acteur is. Paula wordt neergezet als een dikke vrouw, zonder ambitie (want dat heeft ze moeten opgeven voor haar man en kind) die werkt in een bakkerij. 

Vervolgens lees je het verhaal vanuit Saskia, ook actrice. Robert en Saskia spelen in dezelfde serie: Farmer Giles

De manier van schrijven van Jane Fallon vind ik leuk. Het voelt alsof de personage tegen jou praat, alsof je een stille toehoorder bent van het verhaal. Ik vond het precies de goede hoeveelheid van de grapjes, ondanks dat ze op regelmatige basis werden herhaald. Ja, ik weet nu wel dat alle personages in het ‘echte’ leven goed toneel kunnen spelen, omdat ze acteurs van beroep zijn. Ja, ik weet het. 

De tekst hierboven geeft aan hoe het verhaal is geschreven, in een soort dagboekvorm. Ik vond het voor de verandering wel leuk. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet te vaak en teveel van dit soort boeken achter elkaar moet lezen, want dan is voor mij de lol er wel af. Maar over smaak valt niet te twisten!Ik heb oprecht gelachen om sommige uitspraken, alhoewel de meeste personages wel stereotype en cliché waren. Wat mij betreft had er wel meer diepgang in mogen zitten, maar daar lenen dit soort boeken zich vaak niet voor. 

Mijn zoete wraak is een heerlijk boek om je eigen leven wat te relativeren. Een boek wat je nog deze zomer wilt lezen! Jane Fallon neemt je mee op een reis vol humor, bedrog en wraak. En doorzettings- en uithoudingsvermogen, want daar ontbreekt het geen van de personages aan!


★★★★☆

Auteur: Jane Fallon

Prijs: 19,99

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Verschijningsdatum: 19 juni 2018

Aantal pagina’s: 384

Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter