Overig

Koninginnen | Kendare Blake

Koninginnen van Kendare Blake (ook bekend als Three Dark Crowns) is op 10 juli uitgekomen bij HarperCollins Holland. Ik mocht dit boek recenseren, waarvoor dank! Ik kan alvast vertellen: dit boek is mij goed bevallen! Lees snel verder voor een uitgebreider oordeel. Koninginnen

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van

de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…Ik was, na het lezen van de achterflap, meteen nieuwsgierig naar dit verhaal. Drie zusjes, elk met haar eigen kracht, die het tegen elkaar moeten gaan opnemen om de kroon te veroveren. 

In het begin verliep het boek naar mijn idee wat stroef, maar ik denk dat dat te maken heeft met het inleidende gedeelte. Dit is echter noodzakelijk om een beeld te krijgen van deze nieuwe wereld en het eiland Fennbirn. Een leuk detail: voorin zit een super mooie kaart van dit eiland. Dit vind ik altijd een pluspunt bij boeken!

Er worden veel personages geïntroduceerd in korte tijd, wat er bij mij voor zorgde dat ik in het begin soms een beetje de weg kwijt was. Ik heb zo nu en dan even terug gebladerd om te zien hoe het ook al weer precies zat.

Maar zo halverwege het boek word je meegesleurd door het verhaal en wil (moet) je weten hoe het afloopt. 

Soms was de schrijfstijl ietwat simplistisch, maar als YA fantasy boek vind ik dit zeker geen probleem!

Vooral het einde ging het verhaal ineens heel snel, de aanloop ernaar toe was soms wat langdradig. De cliffhanger zorgt er wel voor dat ik graag het vervolg wil lezen, dus ik ga duimen dat HarperCollins Holland dit vervolg ook gaat uitgeven!


★★★★☆

Auteur: Kendare Blake

Prijs: 15

Uitgever: HarperCollins Holland

Verschijningsdatum: 10 juli 2018

Aantal pagina’s: 352

Ik wil HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter