Overig

Truth or Dance #1 | Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen ‘ken’ ik van Instagram, en dan voornamelijk vanwege haar werk als freelance corrector. Een tijdje terug (vorig jaar alweer!) volgde ik haar online cursus Teksten Corrigeren. Toen ze bezig was met het schrijven van Truth or Dance wist ik dat ik dit boek graag wilde lezen, want ik ben nu eenmaal een thrillerliefhebber. De verwachtingen waren hoog gespannen, want ik hoorde al veel goede reacties op dit boek. Ben ik ook zo enthousiast? Je leest het in dit artikel!

Truth or dance

Truth or Dance.  Zo heet de griepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

HOE VER GA JIJ VOOR JE DANSCARRIÈRE?Dansen voor je leven

In Truth or Dance kom je als lezer terecht in de ballerina wereld – een voor mij onbekende wereld. Van te voren krijg je als lezer kort uitleg over de verschillende termen die in deze wereld heel gebruikelijk zijn, maar voor een leek onbekend. Tijdens het verhaal zelf wordt, nadat de term is genoemd, even kort het uitgelegd. Dit gebeurt op een fijne, niet storende manier. Als leek ook wel nodig, want ik haal alles anders door elkaar!

Hieraan kun je merken dat Chinouk thuis is in deze wereld en hoe gaaf is het dan ook dat ze hier een YA-thriller over heeft kunnen schrijven!

De schrijfstijl van Chinouk vind ik fijn, je vliegt door het boek heen. Ik had het boek binnen een paar uur uit!

De typische problematiek die zich op de middelbare school afspeelt tussen meiden komt ook in dit boek naar voren. Zo herkenbaar! Deze setting heeft Chinouk goed kunnen neerzetten. Ook de gevolgen van het doen van een topsport/danscarrière worden aangestipt, wat het verhaal realistischer maakt. 

Daarnaast zijn de thriller-elementen goed uitgewerkt, vaak zat ik in spanning over hoe een bepaalde situatie zich zou ontwikkelen.

Sommige situaties zijn helaas een beetje vergezocht. Toen ik 15 was en ik zou zulke ‘opdrachten’ krijgen in een groepsapp (ook al bestond dat toen niet), zou ik me toch echt heel erg afvragen of dit echt was. De meiden in dit boek voeren de opdrachten uit vanuit angst. Ik zou allang naar de directie van de school zijn gegaan als ik dacht dat deze ‘opdrachten’ bij een schoolopdracht horen! Aan de ene kant zorgt dit voor spanning, aan de andere kant komt dit op mij ongeloofwaardig over. 

De cliffhanger is erg goed geschreven, ik wil nu wel heel graag het 2e deel lezen, ondanks het negatieve punt die ik hiervoor heb genoemd. Welke kant gaat dit verhaal op? Ik heb werkelijk geen idee. Dat is echt een sterk punt van deze YA-thriller!

Al met al geef ik dit boek 4 sterren, zeker voor jongere meiden is dit boek een must read! Houd de komende boeken van Chinouk Thijssen in de gaten!


★★★★☆

Auteur: Chinouk Thijssen

Prijs: 17,95

Uitgever: Clavis 

Verschijningsdatum: 1 oktober 2018

Aantal pagina’s: 285

Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter