Overig

Everless | Sara Holland

Everless. Het boek dat geheel onverwacht in mijn brievenbus lag. Heel erg bedankt voor deze leuke verrassing Blossom Books! Ik kon niet wachten om te beginnen met het lezen van dit boek, dus ben ik gelijk begonnen (terwijl ik deze eigenlijk pas voor maart ‘gepland’ had staan). Lees verder om te zien wat ik ervan vond!Welkom in Sempera, een koninkrijk waarin alles draait om tijd. Tijd zit letterlijk in je bloed en is een betaalmiddel. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

Als de vader van Jules de huur niet meer kan betalen omdat hij bijna door zijn tijd heen is, besluit Jules werk te zoeken op de Everless Estate. Dit is het landgoed van de rijke, meedogenloze familie Gerling. Jules wordt aangenomen, maar een paar dagen later wordt haar vader dood gevonden, binnen de hekken van de Everless Estate. Terwijl Jules probeert uit te zoeken wat er gebeurd is, raakt ze steeds meer verwikkeld in de geschiedenis en intriges van de Everless Estate en komt ze ook steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf. Wauw, wat een betoverend en sprookjesachtig boek is dit! Ik waande me letterlijk in deze bijzondere wereld en het deed me weer een beetje aanvoelen alsof ik een kind was. Zoals je vroeger naar Assepoester en Doornroosje keek en dat magische gevoel kreeg, zo voelde ik me ook tijdens het lezen van dit boek. 

Dit boek is erg gehyped op social media, waardoor de verwachtingen automatisch erg hoog zijn. Dan is het aan het verhaal zelf om deze verwachtingen waar te maken. Everless heeft dit meer dan waargemaakt!

De setting van het verhaal is erg origineel; dat je met je bloed schuld kunt afbetalen. Maar tegelijkertijd verlies je daarmee tijd. Oftewel, tijd is geld. Letterlijk. 

Magie speelt een belangrijke factor, wat natuurlijk al begint bij het moeten bloeden. 

Het verhaal is erg sterk geschreven, de personages zijn goed uitgewerkt en de plottwists namen onverwachte wendingen! 

De waarheid en geheimen staan vaak centraal in boeken, zo ook in deze. Jules blijft met allerlei vragen achter wanneer haar vader overlijd en haar een brief achterlaat. Ik werd helemaal opgezogen in de intriges en wist niet welke kan het verhaal op ging (positief vind ik dat!).

Houd je van fantasie verhalen en wil je je in een hele nieuwe wereld wanen? Wil je voor verrassingen komen te staan en het boek niet weg kunnen leggen? Lees dan dit prachtige boek!


★★★★★

Auteur: Sara Holland

Prijs: 19,99

Uitgever: Blossom Books

Verschijningsdatum: 6 februari 2018

Geen berichten

    Laat een reactie achter