Thrillers

Het laatste dat ze deed | Gregg Olsen

Het laatste dat ze deed van Gregg Olsen. Een voor mij onbekende schrijver, maar de flaptekst sprak mij erg aan! Ik was erg blij toen ik van Karakter Uitgevers een exemplaar kreeg om te recenseren. 

Ik val maar gelijk met de deur in huis: ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Lees verder om erachter te komen waarom dat zo is!Vanaf het moment dat de familie Franklin een charmant oud huis heeft laten platgooien om er een gigantisch, zielloos nieuw gebouw neer te zetten, heeft Liz Jarret een hekel aan hen. Haar man Owen heeft het veel te druk met zijn bedrijf verkopen, in de hoop ooit zelf een even zo groot huis te bezitten, om zich daar druk over te maken.

De enige die ervoor zorgt dat de burenruzie niet escaleert, is het kleine zoontje van de Franklins: Charlie. Een lief knulletje dat het liefst de hele dag buiten speelt. De gespannen situatie neemt een schokkende wending als Liz – doodmoe na een nacht studeren voor een examen – zonder in haar spiegel te kijken haar garage uitrijdt.
In eerste instantie denkt ze dat ze een kat of een hond heeft aangereden als ze de doffe klap hoort. Wanneer ze ziet dat het kleine Charlie is, komt haar leven in een stroomversnelling terecht van vergissingen, leugens en onherstelbare fouten. Ze komt terecht in een nachtmerrie waaruit ze niet kan ontsnappen en die met het uur dat verstrijkt erger lijkt te worden…


Zoals ik al zei, na het lezen van dit boek heb ik gemengde gevoelens eraan over gehouden. De eerste 100 pagina’s zat ik helemaal in het verhaal, ik werd meegesleept en op sommige momenten werd ik zelfs een beetje misselijk vanwege de gebeurtenissen.

Je volgt het verhaal eigenlijk vanuit twee perspectieven, wat niet vaak voorkomt bij thrillers. Je leest het verhaal namelijk van zowel de kant van het slachtoffer als van de dader. Daarom is de spanning anders dan bij normale thrillers; je weet al wie de dader is. Maar juist die manier van schrijven vond ik intrigerend en maakte dat ik helemaal in het verhaal opging. Het psychologische effect was groot; waarom doen mensen de dingen die ze doen? Wat maakt iemand tot een goed of slecht persoon? Dat soort vragen kwamen bij mij op tijdens het lezen.

Maar zo ongeveer halverwege het boek sloeg dit om. De verhaallijnen werden voor mij voorspelbaar, soms vond ik de personages en hun karakter wat ongeloofwaardig overkomen en het einde viel me helaas behoorlijk tegen. Het moment waar ik eigenlijk het hele boek naar uitkeek, werd door de schrijver in het midden gelaten. 

Om deze redenen geef ik het boek 3 sterren. Het verhaal had zeker potentie om tot 4 sterren uit te groeien. Als de personages iets genuanceerder waren ontwikkeld en het einde niet zo was afgekapt, was dit zeker gelukt. 


★★★☆☆

Auteur: Gregg Olsen

Prijs: 19,99

Uitgever: Karakter Uitgevers

Verschijningsdatum: 19 februari 2018

Aantal pagina’s: 334

Geen berichten

    Laat een reactie achter