Thrillers

De erfgename | Ellen de Vriend

De erfgename van Ellen de Vriend, gekregen van Karakter Uitgevers als recensie-exemplaar. Heel erg bedankt hiervoor! 

Ik wil meteen maar zeggen dat dit boek mij verrast heeft. Lees snel verder om te weten waarom!Van deze Nederlandse schrijfster heb ik nog niet eerder boeken gelezen, dus zonder verwachtingen heb ik dit boek opgepakt. 

Het verhaal had mij eigenlijk gelijk in zijn greep, ik zat er gelijk goed in. Al vrij snel kwam er een onverwachte wending, althans voor mij. Dat maakte het plot erg boeiend.

Je volgt het verhaal vanuit Britt en vanuit Mara, twee totaal verschillende personages met elk hun eigen leven én daarbij komende problemen. Ook Richard, de moeder van Mara, de drie dochters van Britt & Richard en een vriendin van Britt, Rivka, spelen een subtiele, maar goede rol in dit verhaal. 

Zo nu en dan waren er wat details ongeloofwaardig. Waar ik voornamelijk vraagtekens bij zet is de reden waarom Richard de keuzes maakt die hij heeft gemaakt. Maar zoals ik al zei, het gaat om details en ik vond het niet erg storend.  

Dit was een echte thriller, zonder dat er een moord was gepleegd! Het verhaal hield me in zijn greep en ik kon het boek moeilijk wegleggen. Het leest lekker door en je schakelt makkelijk tussen de twee hoofdpersonages, wat verfrissend werkt. Wanneer Britt bijvoorbeeld een belangrijke ontdekking deed, kwam je daar als lezer alleen achter dat het zo was, niet wat het was. Het verhaal ging eerst weer verder met Mara om daarna pas achter de daadwerkelijke ontdekking te komen. Ik vond dit erg goed uitgedacht van de schrijfster!

Normaal ben ik niet zo heel erg fan van Nederlandse (thriller) schrijvers, maar Ellen de Vriend heeft mij zeer positief verrast! Dat maakt dat ik ook in de toekomst een ander boek van haar hoop op te pakken!


★★★★☆

Auteur: Ellen de Vriend

Prijs: 15

Uitgever: Karakter Uitgevers

Verschijningsdatum: 26 februari 2018

Aantal pagina’s: 304

Geen berichten

    Laat een reactie achter