Thrillers

Ik weet alleen mijn naam nog | C.J. Cooke

Ik mocht van HarperCollins het boek Ik weet alleen mijn naam nog van C.J. Cooke als recensie-exemplaar lezen, waarvoor dank! Lees snel verder om erachter te komen wat ik van deze psychologische thriller vind!


Hoe goed ken je je partner echt?

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.

Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse? Een thriller is dit boek zeker! Ik las dit boek als een echte page-turner, ondanks dat er niemand vermoord was. Normaal is dat namelijk wel het geval bij thrillers. Dit is een echte psychologische thriller, die goed uitgewerkt is. Het lijkt mij best lastig om een geestesziekte goed neer te zetten, maar dit heeft C.J. Cooke goed gedaan. 

Je wordt lange tijd in spanning gehouden, je weet niet zo goed waar het verhaal naartoe gaat, tot je ongeveer bij de laatste 50 pagina’s bent beland. 

Je valt als het ware een typisch, Engels, jong gezin binnen. Een man met een fantastische carrière en een vrouw met haar eigen carrière en hun twee  jonge kinderen. Eloïse heeft haar carrière op een lager pitje gezet, vanwege de geboorte van hun dochter Cressida. One happy family, totdat Eloïse uit het niets verdwijnt. 

Je leert vooral Lochlan in het begin van het verhaal kennen. Vooral zijn levensstijl wat betreft werk en zijn houding naar het gezin. Naast dat je het verhaal vanuit Lochlan volgt, volg je ook het verhaal uit Eloïse haar perspectief. Dit maakt het erg boeiend om te lezen. 

Naarmate het verhaal vordert, leer je steeds meer over de geschiedenis van Eloïse haar jeugd. Hoe ze opgroeide met een verslaafde moeder en diens wisselende, slechte vriendjes. Dit blijkt uiteindelijk een erg belangrijk aspect voor de vermissing. Ik werd steeds op het verkeerde been gezet en had tot lang geen idee waar het verhaal heen zou gaan. De twists die in het boek voorkomen zijn geen echte plottwists, maar meer momenten waarop je jezelf allerlei vragen gaat stellen. Hoe zit dit in elkaar? Wie vertelt de waarheid en wie liegt?

Een sterk verhaal, zeker als je van psychologische thrillers houdt. Ik kon me goed in de situatie inleven en werd zo nu en dan wat onpasselijk van alle gebeurtenissen. Als een schrijver dit kan bereiken, is het voor mij al een geslaagd boek. Soms vond ik de personages iets teveel als stereotype neergezet, maar al met al ben ik enthousiast over dit boek!


★★★★☆

Auteur: C.J. Cooke

Prijs: 17,99

Uitgever: HarperCollins Nederland

Verschijningsdatum: 6 maart 2018

Aantal pagina’s: 352

Geen berichten

    Laat een reactie achter