Thrillers

Murder on the Orient Express | Agatha Christie

Een tijdje terug heb ik de film Murder on the Orient Express gezien. De combinatie van het verhaal met al die bekende acteurs maakte dat ik het een erg goede film vond! Ik was daarom extra benieuwd naar het boek, omdat vaak het boek beter is dan de film. Samen met Lotte heb ik dit boek als buddy read gelezen. Wil je haar recensie lezen? Klik dan op deze link!


Ten eerste, kijk eens naar deze speciale editie! Een plaatje toch? 

Synopsis

‘The murderer is with us – on the train now…’

Just after midnight, the famous Orient Express is stopped in its track by a snowdrift. By morning, the millonaire Samuel Ratchett lies dead in his compartment, stabbed a dozen times, his door locked from the inside. One of his fellow passengers must be the murderer. 

Isolated by the storm and with a killer in their midst, detective Hercule Poirot must find the killer amongst a dozen of the dead man’s enemies, before the murderer decides to strike again… Diversiteit aan personages

Er zijn behoorlijk wat personages die dit verhaal passeren. En elk personage is uniek, wat het verhaal erg interessant maakt. Je wordt nieuwsgierig gemaakt, zeker als je steeds meer de achtergronden van deze mensen leert kennen. Daarnaast heeft Hercule veel humor en vind ik zijn manier van werken om deze moord op te lossen erg boeiend. 

Onverwacht slot

Het slot was geheel onverwacht, maar voor mij al bekend vanwege het zien van de film. Ik vind het erg knap dat een schrijver dit kan bedenken en goed kan uitwerken. 

Film versus boek

De film lijkt erg op het boek, er zijn een aantal kleine nuance verschillen, maar ik vond het verrassend veel overeenkomen. Omdat ik de film eerder heb gezien zag ik ook al die acteurs voor me bij het lezen van het boek. Naar mijn mening is het beter om eerst het boek te lezen en dan pas de film te zien. Lotte heeft wel eerst het boek gelezen en zal daarna de film kijken, dus ik ben benieuwd naar haar mening!

Eindoordeel

Al met al vond ik het een erg leuk verhaal, met zoveel plot twisten dat je constant op het verkeerde been wordt gezet. Ik geef het daarom 4 sterren. Als je houd van thrillers met een puzzelachtige verhaal (want puzzelen en bedenken in je hoofd doe je zeker tijdens het lezen van dit verhaal), dan zou ik zeker dit boek oppakken. Daarnaast is het niet een lang verhaal (240 pagina’s), dus prima om tussendoor te lezen. 


★★★★☆

Auteur: Agatha Christie

Uitgeverij: HarperCollins Publishers

Prijs: 11,99 euro

Verschijningsdatum: oktober 2017

Geen berichten

    Laat een reactie achter