Thrillers

Nachtmerrie | Winchester McFly

Een interessante uitnodiging kwam mijn mailbox binnen. Of ik dit spannende, horror-achtige boek alvast zou willen lezen? Jazeker, helemaal omdat het verhaal zich in (de provincie van) Groningen afspeelt. Zo nu en dan houd ik van een goede thriller en er is een tijd geweest dat ik horror ook erg kon waarderen. De combinatie van thriller en horror in dit boek wekte mijn interesse (weer) en ik ging de uitdaging aan! In deze recensie lees je meer over mijn leeservaring en kun je voor jezelf inschatten of dit boek iets voor jou is. 

Nachtmerrie

Hoe los je zaken op die onverklaarbaar zijn?

De provincie Groningen wordt geteisterd door een reeks mysterieuze moorden. Rechercheurs David Detta (44) en Tess de Winter (29) worden aan elkaar gekoppeld, geheel tegen hun zin. Terwijl het duo elkaar moeizaam leert kennen, grijpen de bizarre details van de zaak hen steeds meer naar de keel. Want ook al is Detta dé expert in Nederland op het gebied van occulte moorden, nu hebben ze te maken met een ongrijpbare tegenstander: een moordenaar die opereert tussen droom en werkelijkheid…Sweet dreams…

Mijn verwachting was om eerlijk te zijn niet heel hoog. Na het lezen van de achterflap was ik bang dat het ‘weer’ een typische recherche koppel was: man van middelbare leeftijd en een relatief jonge, ambitieuze vrouw. Ondanks dat ik de relatie tussen de twee inderdaad redelijk stereotiep vond, vond ik de dynamiek in combinatie met de context van het verhaal toch iets unieks hebben.

Deze thriller is wel een echte horror, op het spirituele af. Het verhaal begint gelijk in met een bizarre scene en je vraagt je als lezer echt af: ‘waar ben ik nu beland?’. Mijn interesse was echt gewekt omdat ik me geen voorstelling kon maken waar deze gebeurtenis en de rest van het verhaal heen zou gaan. Of wat alle gebeurtenissen (moorden) met elkaar gemeen hadden. Deze nieuwsgierigheid heeft het boek bij mij weten vast te houden tot het einde. 

De afwisseling van de verschillende karakters en de verscheidenheid aan moorden maken de onderlinge verbanden eerst lastig te ontrafelen. In het verhaal staat de spirituele wereld met een vleugje horror centraal. Steeds meer begin je als lezer te begrijpen waarom Detta dé expert is op dit gebied. Door de cliffhanger waarmee het boek eindigt wil je toch deel 2 lezen, terwijl ik stiekem het boek niet ’s avonds kon lezen; ik zag en hoorde dingen die er niet waren… Of toch wel?

Een tip: lees dit boek niet vlak voor het slapengaan als je een goede nachtrust wilt krijgen…

Eindoordeel 80%

Auteur: Winchester McFly

Prijs: 15,99

Uitgever: LS Amsterdam

Verschijningsdatum: maart 2021

Aantal pagina’s: 191

Ik wil LS Amsterdam bedanken voor dit recensie-exemplaar. 

Geen berichten

    Laat een reactie achter