Overig

12 boeken in 2022

Een trend die ik tegenkwam op Instagram en waar ik eigenlijk gelijk enthousiast van werd: boeken lezen die je al in je kast heb staan. Ik heb de vrije dagen tussen kerst en oud & nieuw gebruikt om mijn boekenkasten opnieuw in te delen. Ik heb beneden een kleinere kast staan met alle boeken die ik nog niet gelezen heb. Boven heb ik een boekenkast met een plank recensie-exemplaren en een plank ongelezen boeken. Ik heb daarnaast mijn gelezen boeken al in dozen gedaan; we gaan volgend jaar naar ons nieuwe, eigen huis verhuizen!

Maar terug naar die trend: boeken lezen die je al hebt. En dat zijn er nogal wat! Ook boeken die ik al veel langer dan ik wil ongelezen heb laten staan in de kast. Daar gaat in 2022 verandering in komen! Ik ga de volgende 12 boeken sowieso lezen in 2022! Hiervoor heb ik een jar* gemaakt, waarbij ik minstens elke maand (of vaker natuurlijk) een lootje hieruit trek met een nieuwe titel. Welke titels ga ik sowieso lezen in 2022?

 • Het verbond van Zadie Smith
 • Cécile en de tocht van Kareem van Ish Ait Hamou
 • Harlem Shuffle van Colson Whitehead
 • Pachinko van Min Jin Lee (die staat echt al jaren in mijn kast…)
 • Sapiens van Yuval Noah Harari
 • Amerikanah van Chimamanda Ngozi Adichie
 • Ik ben er niet van Lize Spit
 • De mooiste tijd van ons leven van Claire Lombardo
 • Think and grow rich van Napoleon Hill
 • Homegoing van Yea Gyasi
 • Girl, woman, other van Bernardine Evaristo
 • De intelligente belegger van Benjamin Graham

Heb jij boeken die je per se in 2022 wilt lezen, maar die zijn uitgegeven voor 2022? Ik ben erg benieuwd naar de titels, deze kun je achterlaten door een reactie onder dit artikel te plaatsen. Wellicht doe ik nog nieuwe inspiratie op!

Ik wens je veel gezondheid, geluk en nieuwe kansen toe in 2022!

*Deze jar is eigenlijk een van de whisky glazen van mijn vriend. Sorry, not sorry!

Geen berichten

  Laat een reactie achter