Feelgood

Onbreekbaar I (buren with benefits) | Lisette Jonkman

Donderdag 14 mei kwam de paperback uit van Onbreekbaar I – buren with benefits. Deze serie was al langere tijd beschikbaar op KoboPlus, maar nu is het eerste deel dus ook als paperback verkrijgbaar! Om dit te vieren kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd. Binnen een dag had ik ‘m uit. Wie Lisette Jonkman’s werk kent, weet dat dat onvermijdelijk is. Haar feelgood verhalen verslind je. Dit boek leent zich dan ook uitstekend voor deze zomer!

Onbreekbaar I

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde? 

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar. 

Als Abby haar blaaskakerij buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteden geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen. Verkikkerd 2.0

Abby is een stoere chick; ze dopt haar eigen boontjes door hard te werken in café De Kater en door daarnaast nog modellenklusjes te doen. Ferdi is als eerstejaarsstudent zoekende naar alle geneugten van het studentenleven. Met zijn goede looks lukt hem dat aardig goed. Wanneer deze twee op een bijzondere manier elkaar tegen het lijf lopen, begint het echte werk.

Voor wie – net als ik – Verkikkerd heeft gelezen, komt bekende personages tegen (bijvoorbeeld Lucy). Het is tof hoe Lisette deze twee verhaallijnen subtiel met elkaar verbindt. Je hebt als lezer een ‘oh ja’-moment, zonder dat het vervelend wordt. Daarnaast heeft Lisette Jonkman een eigen schrijfstijl, waarin humor de boventoon voert. Het verbaast me altijd weer welke uitspraken uit haar koker tevoorschijn komen!

Dit verhaal gaf me nostalgische gevoelens over het studentenleven (én het maakt me weer bewust van de zaken die ik zeker niet mis). Voor studenten in Enschede kan de lol helemaal niet op, ze zullen regelmatig bepaalde plaatsen en situaties herkennen.

Onbreekbaar I – buren with benefits is een heerlijke feelgood voor de zomer! Voor wie op zoek is naar een verhaal dat je zo weg leest is dit een goede keuze. Dit boek bevat alles voor een goede feelgood: de nodige romantiek, vriendschap, stomende seksscènes, problemen met exen en studieproblemen. 

Ik was wat bevooroordeeld omdat ik Ferdi als personage in Verkikkerd al was tegengekomen en ik ‘m toen niet zo tof vond. Ik weet dat ik hiermee geen vrienden maak, want veel mensen zijn juist gek op Ferdi. Ik vind hem daarentegen té. Hij is en knap en slim en zorgzaam en beschermend. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij gaat met zo ongeveer iedereen naar bed, maar dat feit lijkt niet zo’n afknapper te zijn. Ik vond deze feelgood iets te voorspelbaar, vergeleken met Verkikkerd. Desondanks is dit een luchtig verhaal. En zo nu en dan kan ik dat heel goed waarderen! Om eerlijk te zijn heb ik wel meteen op mijn e-reader gekeken of deel II en III op KoboPlus staan (en dat is het geval). Dus nog genoeg leesplezier deze zomer!


★★★☆☆

Auteur: Lisette Jonkman

Prijs: 15

Uitgever: Kobo Original & LS Amsterdam

Verschijningsdatum: 1 april 2018

Aantal pagina’s: 244

Geen berichten

    Laat een reactie achter