Literatuur

Een jaar met jou | Julia Whelan

Op 14 augustus is het boek Een jaar met jou van Julia Whelan uitgekomen. Dit verhaal, met de prachtige omslag, sprak mij meteen aan, ondanks dat het niet in de categorie thriller of fantasy valt. Een echte roman, waarbij liefde centraal staat. Ik lees deze boeken niet al te vaak, maar zo nu en dan kan ik er zeker van genieten! Je leest in deze blog wat ik van dit boek vond. Ik wil HarperCollins bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar! Heb je ook al op Instagram de tour gezien die ik heb georganiseerd rondom dit boek? Kijk dan snel even bij Paula van @mustmagazinenl en Sarina van @if.i.read voor de mooiste foto’s!

Een jaar met jou

De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal haar een plek wachten in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.

Maar haar jaar loopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?

Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen. Luchtig & een moraal

Ik val maar gelijk met de deur in huis, ik ben onder de indruk van dit verhaal!

In het begin vond ik het wat cheesy, het leek een beetje op Fifty shades of grey. Een Amerikaanse studente die aanpapt met een docent, hoe cliché.

Toen Jamie vertelde over zijn broer, dacht ik gelijk: hoe zit het met hem (dat is de de biologie nerd in mij)? Dat was enigszins voorspelbaar, en hoe het verhaal daarna afliep eigenlijk ook. Ondanks dat het voorspelbaar was, wilde ik graag lezen of het echt zo zou eindigen zoals ik in mijn hoofd had. 

Maar tussen alle ‘zware’ boeken door, zoals Het Pilgrim Fathers Complot, was dit een luchtig verhaal. Althans, luchtig… Ik vind dat er stiekem toch wat pittige onderwerpen aan bod komen, waarbij je automatisch gaat reflecteren over je eigen leven. Vooral de vragen aan het einde van het boek, door de schrijfster opgesteld, vond ik erg boeiend en ook wel confronterend. Ik ga nog een blog hierover schrijven. Dit aspect maakt dat een luchtig boek toch een soort van moraal met zich mee draagt! 

Ik geef dit boek 5 sterren omdat dit verhaal me heeft verrast. Het pakte me gelijk in het begin, omdat ik zelf ook graag (een tijdje) in het buitenland zou willen studeren. De beschrijvingen van Oxford waren levensecht, je kan echt merken dat de schrijfster hier zelf heeft gewoond! Het vriendenclubje en alle personages, ik vond ze tof! 

Ook al houd je niet van chicklits, maar vind je zo nu en dan een feel good roman leuk, raad ik je dit boek aan. Het klinkt misschien wat vaag, maar ik denk dat dit boek voor een ieder een verrassing zal zijn! Je kunt hem het beste zelf lezen om hierachter te komen!★★★★★

Auteur: Julia Whelan

Prijs: 19,99

Uitgever: HarperCollins Holland

Verschijningsdatum: 14 augustus 2018

Aantal pagina’s: 352

Ik wil HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie-exemplaar.Geen berichten

    Laat een reactie achter