Thrillers

Wie zint op wraak | Bo Svernström

Een echte goede thriller, daar had ik deze winter zo’n zin in. Terwijl ik aan het wachten was op boekenpost Het boek van alle angsten, leek het me een goed idee om alvast in de ’thriller sfeer’ te komen. Wie zint op wraak had ik al een tijdje op het oog. Was het waar ik op had gehoopt? Is dit het begin van een winterperiode – waarin we vooral thuis op de bank zullen zitten – waarbij ik de ene na de andere thriller verslind onder het genot van een kopje thee?

Wie zint op wraak

Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht. Het slachtoffer blijkt een berucht crimineel met veel vijanden. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets veel gecompliceerders. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges. Wie is nu het slachtoffer en wie de dader?

Niets is wat het lijkt

Een ouderwetse thriller. Dat was mijn gedachte toen ik dit boek oppakte. 

Het begint gelijk luguber en ik zit meteen in het verhaal. Dit boek is opgedeeld in 3 delen. In het eerste deel volg je de politiecommissaris Carl en zijn team, wanneer een man in een schuur wordt gevonden. Het blijft niet bij deze ene moord en er lijkt een verband te zijn. In deel 2 krijg je als lezer alleen het perspectief van de moordenaar mee. In deel 3 komen de verschillende personages en perspectieven weer samen. 

In het eerste deel volgen de personages elkaar af. Elk hoofdstuk bestaat maar uit een paar pagina’s en hierin gebeurt veel. Veel nieuwe situaties en personages worden geïntroduceerd. Misschien iets teveel, want ik moest geregeld terug bladeren om de onderlinge verhoudingen nog te kunnen volgen. Aan het einde van deel 1 is er een onverwachte plottwist, dus dat is extra leuk! Echter, als je dit hebt gehad zijn de andere hiaten stiekem best snel ingevuld door de lezer. Desondanks vond ik dit boek wel een sterk einde hebben. Een ander goed punt vond ik de motieven en onderlinge verhoudingen. Vaak zie ik bij thrillers dat sommige aspecten en situaties lukraak uit de lucht komen vallen en ’toevallig’ zo uitkomen. Daar houd ik persoonlijk niet zo van, ik vind het tof als er enige logica achter zit. 

Dit boek is niet voor mensen met een zwakke maag. De details van de moorden zijn indringend en bizar. Geregeld vroeg ik mezelf af wie zo gek is dat hij dit kan bedenken… Deze schrijver dus, Bo Svernström. 

Mocht je na het lezen van Wie zint op wraak trek hebben in meer? Bo Svernström heeft ook een tweede boek uitgebracht, Wie zonder zonde is. Klinkt ook erg interessant, dus misschien haal ik deze wel in huis voor de donkere winteravonden (met avondklok!) die nog in het verschiet liggen. 


★★★★☆
Auteur: Bo Svernström
Prijs: 12,99
Uitgever: HarperCollins Holland
Verschijningsdatum: september 2018
Aantal pagina’s: 477
Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor het toesturen van dit recensie-exemplaar. 

Geen berichten

    Laat een reactie achter