Overig

Spiegel | Cara Delevingne

Al een hele lange tijd terug kreeg ik dit boek van HarperCollins Holland. Tot op heden is hij buiten mijn vizier gebleven tot ik hem tegen kwam en het tijd vond om hem te gaan lezen. Vervolgens had ik hem in een ruk uit. Wat ik van dit boek vind? Je leest het in deze recensie. 


Spiegel

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet altijd gemakkelijk voor heen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste tot Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in een coma in het ziekenhuis terechtkomt. De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht brengt. 

Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterende spiegel, kan nooit meer worden gemaakt. Vriend.

Geliefde.

Slachtoffer.

Verrader.

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?Recensie

Dit boek heeft mij een beetje verdwaasd achter gelaten, in positieve zin. Ik was tot 2/3e van het boek in de veronderstelling dat Red een jongen was. Ik vond dit een goede plottwist en het gaf naar mijn idee meer diepgang aan het verhaal.

Elk huis heeft zijn kruis. Dit kwam sterk naar voren in dit boek, waarbij elk personage zijn of haar eigen problemen had. De een heeft een alcoholistische moeder, bij de ander zit de broer in de gevangenis en Naomi ligt in coma nadat ze uit de rivier is gehaald. 

Veel verschillende thema’s komen in dit boek aan de orde: zelfacceptatie, seksuele geaardheid, je plek vinden in de wereld, verslaving, middelbare schoolleven en vriendschap/relaties. Deze thema’s zijn erg goed in elkaar verweven en vullen elkaar in dit boek erg goed aan. 

“Ergens in deze kamer bevonden zich kleine flintertjes van haar, stukjes en beetjes van het meisje dat ze geweest was, haar vingerafdrukken en DNA, gevangen in de nette krullen en lussen van haar handschrift. Dat meisje kan niet weg zijn, ze moet ergens zijn, daar in dat gehavende hoofd.” 

Voor mij heeft Cara bewezen dat ze naast een actrice en een boegbeeld voor jongeren, ook een goede auteur is. Ze heeft een solide en sterk verhaal neergezet, waarbij het einde enigszins verrassend is (ik had het op een gegeven moment wel verwacht, maar dat was op 3/4 van het boek!). 

Ik denk dat dit boek een must read is voor elke jongere, ongeacht wat je achtergrond is en hoe je in het leven staat. Van deze 4 vrienden kon ik zelfs een hoop leren en met een lach en een traan heb ik dit verhaal gelezen. Zeker de moeite waard!

“Want weet je, ik vind het leuk wie ik in die wereld bene, de persoon die je op social media ziet. Ik lijk te weten wat ik doe, wat ik wil, waar ik heen ga. Die versie van mij is perfect, ziet er altijd goed uit, lijkt altijd relaxed.” 


★★★★☆

Auteur: Cara Delevingne 

Prijs: 17,99

Uitgever: HarperCollins Holland

Verschijningsdatum: 28 november 2017

Aantal pagina’s: 352

Ik wil HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Geen berichten

    Laat een reactie achter