Maandoverzichten

Maandoverzicht | januari 2021

Elke maand deel ik mijn gelezen boeken met je. Een aantal boeken heb ik fysiek gelezen, maar ook een aantal (bijna de helft) heb ik op mijn e-reader gelezen. Ik rond mijn 8e boek as we speak af, waardoor ik toch 2x zoveel boeken heb gelezen dan ik had gepland. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan hè. Dit zijn mijn gelezen boeken van januari 2021!


Moeder genoeg is een van de twee boeken (samen met Het boek waarvan je wilde…) die ik van mijn vriend heb gekregen voor kerst. Ik ben erg geïnteresseerd in dit onderwerp en beetje bij beetje ben ik me meer aan het inlezen. Eerder schreef ik ook een reeks artikelen (met boekentips) over het moederschap anno 2020. Een van die artikelen lees je hier


Een van mijn nieuwe favorieten! Dit boek is ontwapend, rauw, eerlijk, meeslepend en krachtig. Lees hier mijn volledige recensie. Een echte aanrader!


Begonnen met lezen net na kerst, waarbij ik dit boek niet in 1 keer uit kon lezen. Het grijpt je aan, het maakt je ongemakkelijk. Iets wat ik al eerder heb ervaren, bij het boek De avond is ongemak. Ik kan dat erg waarderen en ben daarom ook wel fan van deze schrijfstijl. Binnenkort komt mijn volledige recensie online, stay tuned!


Dit boek valt in dezelfde categorie als Moeder genoeg, maar ik vond dit boek inhoudelijk veel beter. Waar Moeder genoegmakkelijk wegleest en ook praktische tips geeft voor jou als moeder (zoals self-care), is dit boek gericht op de relatie tussen jou en je kind (en je partner, je vrienden, je ouders etc.). Precies het boek dat ik zocht over de emotionele kant van het ouderschap, de hechting en hoe je kunt reflecteren op je eigen jeugd om te ontdekken wat je meegeeft aan je eigen kinderen. Erg interessant en wat mij betreft een aanrader!Tijdens een van de eerste weekenden van januari (januari blijft een eindeloos saaie maand vind ik), had ik ineens erg veel zin in een kinderboek. Lampje staat al enige tijd bij mij in de kast en na het lezen van zoveel goede verhalen over dit boek, wilde ik ‘m gewoon lezen. Geen seconde spijt van gehad! 


Dit boek is een gevalletje: Instagram made me read it. Ik ken deze schrijver totaal niet voordat ik dit boek voorbij zag komen bij een aantal (Belgische) bookstagrammers. Een aangrijpend verhaal, een bijzondere schrijfstijl en de Belgische bewoordingen: ik heb ervan genoten. 

P.S. Dit boek is inbegrepen bij Kobo Plus abonnement (e-book). 


Afgelopen vrijdag binnengekomen, gisteren uitgelezen. Mijn hart is geraakt, een diepe indruk is achtergelaten en ik ben een brok in mijn keel verder. En veel herkenning, dat ook. Mijn volledige leeservaring in de vorm van een recensie komt snel online, beloofd!


Dit boek ben ik nog aan het lezen wanneer dit artikel online komt. Ik heb nog zo’n drie kwartier te gaan, dus hij mag nog meetellen voor de maand januari. Onlangs verschenen, maar ik zag ‘m al vaker voorbij komen op Instagram. Ik heb ervan genoten, ondermeer omdat ik zelf precies in die leeftijdsfase zit (van twintiger naar dertiger). 

P.S. Ik heb dit boek gelezen in mijn Kobo Plus abonnement, dus als jij ook nieuwsgierig bent, aarzel dan niet!


Geen berichten

    Laat een reactie achter