Literatuur / Overig

Een onverwachte kerst | Natalie Cox

Dit kerstige (is dat een woord?) boek vol met humor mocht niet ontbreken als start van het winterseizoen. Ik was dan ook erg blij toen Lotte (@lottelivre) voorstelde om een blogtour van dit boek te gaan houden! 

De cover is super grappig, is het verhaal dat ook? Dat lees je in deze recensie! P.S. onderaan dit bericht heb ik leuk nieuws, dus vergeet niet naar beneden te scrollen!

Heb je al de blogs van Lotte (@lottelivre) en Sarina (@livethebooklife) gelezen? Neem snel een kijkje op hun blog om erachter te komen wat zij van dit boek vonden! Morgen is het de beurt aan Paula (@mustmagazinenl). 

Een onverwachte kerst

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zal wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht. Van de regen in de drup

Ja, hoofdpersoon Charlie loopt in 7 sloten tegelijk, maar dat mag de pret niet drukken. Ze blijft almaar positief en laat zich niet kisten. Ik zou in haar situatie toch heel anders hebben gereageerd.

Net zoals Charlie ben ik niet zo’n grote hondenliefhebber (unpopular opinion), maar ik vond het des te interessant om te zien hoe Charlie hiermee zou omgaan. Ze ontpopt zich tot een ware held!

“Ik had ze nog niet gezien. Wanneer laat je ze uit? Heel vroeg. Voor je wakker wordt. ” 

Ik vond het verhaal leuk genoeg om het boek in 2 dagen uit te lezen. Het is een echte feelgood, het genre wat ik eigenlijk bijna nooit lees. Ik vind het meestal te zoetsappig, voorspelbaar en niet origineel. Nu moet ik zeggen dat dat bij dit boek ook een klein beetje het geval was, behalve de originaliteit. Want zo’n soort boek over honden heb ik niet eerder gelezen! 

Een minpuntje vond ik dat de grapjes soms te vaak te letterlijk werden herhaald. Na 3x weet ik wel dat Cal super blauwe ogen heeft (ja, echt hele blauwe ogen). 

“Ik nestel mezelf op de bank in de keuken met een boek van Agatha Christie en weersta de verleiding om Masterchef op mijn telefoon te kijken.” 

Ik vond de personages teveel stereotype en cliché, maar dat had ik al wel verwacht en aan zien komen. 

Tijdens het lezen was ik vaak aan het wachten tot een situatie helemaal uit de hand zou lopen, maar dat was (helaas) niet het geval. Uiteraard komt alles op zijn pootjes (haha) terecht. Ik geef het boek een ruime 3 sterren! 

“Alles ging juist van een leien dakje. Ik, Peggy, een vriezer vol pizza’s, de koerier met mijn tv onderweg. Nu kijk kom me heen in Jez’ keuken en vraag me af wat ik hier in godsnaam doe. ” 


★★★☆☆

Auteur: Natalie Cox

Prijs: 15

Uitgever: Boekerij

Verschijningsdatum: 10 oktober 2018

Aantal pagina’s: 320


Denk je na het lezen van deze recensie: ‘Ik wil dit boek ook!’, dan heb je geluk! Ik mag namelijk een exemplaar weggeven van Boekerij! Hoe kun je meedoen?

Ga naar mijn social media (Facebook en Instagram) en lees in de betreffende post wat je moet doen. Je hoeft of alleen op Facebook of op Instagram mee te doen. Ik zal alles samenvoegen en daaruit wordt een winnaar gekozen! 

Geen berichten

    Laat een reactie achter