Moederdag | 6x cadeautips


Aankomende zondag is het Moederdag! Mocht je nog (boeken)inspiratie willen opdoen, lees dan dit artikel. Ik zet de gevarieerd lijstje met boeken op een rij, die je wellicht inspireren om als cadeau te doen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen aan je moeder, maar dat mag ook aan andere vrouwen die belangrijk voor je zijn. 

 

Het is je moeder | Isa Hoes

In Het is je moeder heeft Isa Hoes de mooiste proza over moeders verzameld en gebundeld. Allerlei soorten moeders passeren de revue: stiefmoeders, luie moeders, zieke moeders, overgevoelige moeders, afwezige moeders en ga zo maar door. Het lijkt mij ontzettend boeiend welke stukken Isa heeft geselecteerd. Sinds de dood van haar man Antonie Kamerling en de interviews die zij heeft gegeven hierover, doet ze me denken aan mijn eigen moeder. Haar visie en keuzes wat betreft de proza, daar ben ik erg benieuwd naar! 

 

Het is je moeder van Isa Hoes: 15

 

Goede dochter | Karin Slaughter

In dit boek is ook de moeder overleden; ze is omgekomen bij een aanslag. Je volgt de twee dochters 28 jaar na deze gebeurtenis. Een van de dochters is advocaat geworden, net zoals haar vader. Op het moment dat ze in haar werk een nieuwe aanslag meemaakt, rakelt dit oude herinneringen op - herinneringen die ze met veel moeite heeft proberen te onderdrukken. 'Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...'

Ik heb dit boek zelf in het Engels gekocht, al een tijdje geleden. Ik ben fan van Karin Slaughter en ik denk veel vrouwen met mij. Voor de thriller-liefhebbende moeder is dit een perfect cadeau! 

 

Goede dochter van Karin Slaughter: 8,95

 

The mothers | Brit Bennett

De titel zegt eigenlijk al genoeg: 'de moeders'. Dit verhaal gaat over een tiener die haar moeder net heeft verloren door zelfmoord en onverwacht en ongepland zwanger wordt van haar vriend Luke. De geheimen die Nadia na de cover-up met zich meedraagt, zijn zelfs onbekend voor haar beste vriendin Aubrey. De jaren gaan voorbij, totdat de drie volwassen zijn. De vraagt blijft opborrelen: wat als ze andere keuzes hadden gemaakt die zomer? 

Dit boek staat al een tijdje in mijn boekenkast te prijken, wachtend totdat ik hem ga lezen. Deze roman zou een mooi cadeau kunnen zijn voor een moeder, als ze van ingewikkelde relaties, zowel op liefdsvlak als vriendschappelijk, houdt. Mijn verwachting van dit boek is dat het je aan het denken zet. 

 

The mothers van Brit Bennett: 13,99 

 Powervrouwen | Julia Pimsleur

Powervrouwen is perfect voor alle ondernemende vrouwen - in de breedste zin van het woord! 

Julia laat in dit boek zien hoe zij en 7 andere vrouwen de weg naar de top vonden (nou ja vonden, vooral werken); hoe ze een relevant en bovenal sterk netwerk opbouwden en aan het hoofd kwamen van hun eigen (miljoenen)bedrijf. 

Ook voor dit boek geldt dat het al een tijdje in mijn kast staat - ik heb hem gekocht van Paula van Must Magazine. 

Andere boeken waar ik wijze, zakelijke (maar ook persoonlijke) lessen uit heb gehaald zijn Babe, you got this en Nice girls don't get the corner office. Van Nice girls lees je mijn recensie hier

 

 

Powervrouwen van Julia Pimsleur: 22,99

 

Becoming | Michelle Obama

In het Nederlands heet dit boek Mijn verhaal. In november 2018 uitgekomen en helaas heb ik nog steeds niet de kans gehad om dit boek te lezen. Deze vrouw is zo enorm inspirerend, vooral zowel jong als oud. Barack Obama was de president van Amerika tijdens mijn tienerjaren. Van hem hebben we al veel gehoord, dus daarom vind ik het des te mooi dat Michelle nu haar verhaal kan doen. Ze studeerde aan Princeton University and Harvard Law School. Een vrouw met een eigen missie, die haar talenten op de achtergrond heeft gebruikt ten behoeve van het presidentschap van Barack. 

Ik verwacht dat iedere vrouw dit boek wel wil lezen, al is het alleen maar om een kijkje te nemen in de keuken van het Witte Huis. Dus geef het cadeau aan je moeder/oma/zus/vriendin/nicht/tante. Natuurlijk pas nadat je hem zelf hebt gelezen!

 

Mijn verhaal (Becoming) van Michelle Obama: 26,99

 

O jee, het zijn er twee | Janneke Jonkman

Moeders in spé mogen stiekem ook al wel een beetje moederdag vieren, toch? Een aanstaande moeder (en vader natuurlijk) wil zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Dit boek is naar mijn mening onmisbaar voor aanstaande moeders die een tweeling verwachten. Ik heb zelf geen ervaring met zwanger zijn, laatst staan van een tweeling, maar makkelijk lijkt het me niet. In dit boek wordt op een eerlijke wijze wat het tweelingmoederschap inhoudt. De schrijfster wil alle moeders van tweelingen een hart onder de riem steken - een super mooi initiatief!

 

O jee, het zijn er twee van Janneke Jonkman: 20


Reactie schrijven

Commentaren: 0