Leven Buiten het Boekje | Februari


Een nieuwe rubriek, Leven Buiten het Boekje, waarin ik terugblik op de afgelopen maand en jullie een kijkje geef in mijn leven. 

Wat houdt mij dagelijks bezig, wat waren mijn hoogte-, maar ook dieptepunten? Je leest het in deze rubriek! 


Start nieuwe periode & een tof project

Op 4 februari brak het nieuwe semester aan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Althans, zo voelt dat altijd voor mij. Het is altijd rustig opstarten de eerste weken van een nieuw blok. Ik had alleen halverwege de 3e week al een hertentamen, hieronder daarover meer. 

Ik volg nu 2 vakken (een medisch georiënteerd vak en statistiek) en ik doe een project. 

Daarnaast doe ik - zoals sommige van jullie al wel weten - een Honours programma erbij. Hierbij heb ik het afgelopen semester mijn masterclasses afgerond. Ik heb o.a. een essay geschreven over deep brain stimulation bij depressie voor de masterclass (Neuro)biology of leadership & ik heb een masterclass Leadership in War gevolgd. Een gevarieerd aanbod en niet gerelateerd aan mijn studie vakken - dit vind ik heel tof!

Ik heb ook een workshop gevolgd over culturele verschillen en hoe daarmee om te gaan. Super interessant! Naar aanleiding daarvan heb ik het boek Culture Map van Erin Meyer gekocht. Als jij ook geïnteresseerd bent hierin, raad ik je dit boek zeker aan!

In dit nieuwe blok mag ik een Leadership Lab gaan doen en ik heb gekozen om het evenement Falling Walls te organiseren in Groningen. In meerdere steden over de hele wereld vinden voorrondes plaats voor de grand finale in Berlijn op 8 & 9 november 2019. Een van die steden is dus Groningen en ik heb enorm veel zin om met een groep gemotiveerde studenten dit op te pakken! 

 

Hertentamen

Op 20 februari was het zover: mijn eerste hertentamen sinds ik aan de RUG studeer. Het betreft een vak wat ik super boeiend vind, namelijk machine learning & Neural Networks. Later, als ik groter ben, wil ik graag me hierin verdiepen qua werk. Dit betekent voor mij de combinatie van medische beeldanalyse en kunstmatige intelligentie. Een hot item tegenwoordig, met veel toepassingen in verschillende (vak)gebieden. 

Maar goed, vanwege de verhuizing, feestdagen en andere deadlines/verantwoordelijkheden had ik niet genoeg tijd om dit vak goed te beheersen. Woensdagavond van 19:00 - 22:00 had ik tentamen - hoe verzinnen ze het, 's avonds tentamens?! Voor mijn gevoel ging het wel goed, nu is het afwachten op het resultaat. Dat weet je bij mij maar nooit namelijk. 

 

Onverwacht prachtig weer

Het weer, je raakt er niet over uitgesproken. Normaal vind ik het altijd een beetje onzin, je kunt het niet veranderen, dus waarom je er zo druk over maken? Daarnaast vind ik de wintertijd helemaal niet erg - lekker op de bank met een dekentje en een kop thee (of glas rode wijn), kaarsjes aan en gaan. 

Maar afgelopen maand waren er dagen dat het zo ontzettend mooi weer was, de zon scheen en de lucht was blauw. De temperatuur was heel aangenaam. Je merkt dat iedereen bij het minste of geringste  zonnestraaltje het terras op duikt. Ik snap het wel, het is wel heel lekker dat zonnetje op je gezicht, fietsend door de stad zonder dat je handen bevriezen. 

Elk jaargetijde heeft zijn voordelen vind ik, ik heb dan ook geen favoriet. Maar, maart heeft zijn staart. Geniet nu nog maar van het lekkere weer, het kan ook zo weer omslaan!

 

Verjaardag Ben

Mijn vriend werd woensdag 27 februari 29 en gaat dus zijn laatste jaar als twintiger in. Dat klinkt best wel oud! Zoals zovelen voelen we ons niet zo haha! Maar we zijn blij en dankbaar dat we zijn verjaardag mogen vieren en dat hij deze leeftijd heeft bereikt! 

We zijn op zijn verjaardag zelf uit eten geweest bij Pipe Wine & Dine in Groningen. In het verschiet (maart) lagen nog feestjes met familie en vrienden!

 

Een cadeautip voor als jouw lief jarig is én als hij van whisky houdt: samen met mijn schoonouders heb ik een wereldbol gekocht - staand - en hier kun je ongeveer 3 flessen in kwijt met nog een aantal glazen. Onderin kun je ook nog wat extra flessen neerzetten. Het ziet er enorm gaaf uit en kan dus prima in de woonkamer staan!

Leesclub

Het spookt al langere tijd door mijn hoofd: een eigen leesclub opstarten. Met boekenliefhebbers in de omgeving van Groningen - denk aan Friesland en Drenthe - samen 1 boek uitkiezen, tegelijkertijd lezen en een moment afspreken om samen het boek te bespreken. Claudia van How about a Book doet dit sinds kort in Amsterdam en ik ben helemaal weg van het idee!

 

Nu zag ik op hebban.nl & in de Instagram Stories van Cynthia Schultz dat er een initiatief is, namelijk Start jouw Leesclub (https://www.startjouwleesclub.nl). Dit wakkerde mijn interesse en ik ben op onderzoek uitgegaan. Je kunt dus via dit initiatief je aanmelden en de leesclub organiseren. Er zijn 18 boeken geselecteerd op de longlist, welke kans maken op de Libris Literatuur Prijs. Ik heb al een paar titels gespot die ik graag zou willen lezen, o.a. Drift van Bregje Hofstede en De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld. 

 

Vanwege de haalbaarheid denk ik dat het in eerste instantie een online leesclub  wordt. Ik ben zeker voorstander om af te spreken in het café van Van der Velde Groningen (beide locaties zijn leuk!), maar ik kan me voorstellen dat de meeste mensen niet in de buurt van Groningen wonen. 

 

In het laatste weekend van deze maand heb ik op mijn eigen Instagram stories aan jullie de vraag gesteld: wie zou hier interesse in hebben? Ruim 20 mensen hebben aangegeven interesse te hebben. Ik ga hen binnenkort persoonlijk benaderen. Ik zal van het vervolg van dit leuke 'project' jullie op de hoogte houden in aparte blogposts! To be continued. 

Vooruitblik

In maart zal ik vooral rustig aan doen. Me focussen op het afronden van studie gerelateerde zaken en me voorbereiden op de tentamens. Ik hoop wat meer tijd en aandacht voor mijn blog te hebben. Eind maart is er een whiskyfestival in Groningen (heb ik het weer over whisky, terwijl ik er niet eens van houd!). Ik ga dan lekker met een vriendinnetje een avondje doorbrengen en de mannen gaan naar het festival. 

 

Hoe zag februari er voor jou uit? 


Reactie schrijven

Commentaren: 0