· 

Derti3n | Steve Cavanagh


Morgen verschijnt deze enorm spannende thriller bij LS Amsterdam: Derti3n van Steve Cavanagh! Toen uitgeverij Luitingh-Sijthoff mij een tijdje terug benaderde, was ik reuze benieuwd naar dit boek. Hij ging mee op reis naar Marrakech, maar voordat ik Marokkaanse grond raakte had ik hem al uit. Lees snel verder wat ik van deze thriller vind!


1e indruk

De eerste honderd pagina's zijn wat lastig doorheen te komen. Ik had geen idee waar het verhaal heen ging en ik kon de twee verhaallijnen nog niet aan elkaar koppelen. Daarnaast ontbrak voor mij de spanning. Maar vanaf bladzijde 100 (ongeveer), veranderde dit! Zoveel plottwists, die ik écht niet zag aankomen, maakt dat ik dit echt een goede thriller vind! Lezen dus die hap!


Synopsis

In de sensationele thriller Dertien, de internationale doorbraak van Steve Cavanagh, beslissen dertien juryleden over het lot van de veroordeelde Robert Solomon.

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat. En wat als de moordenaar een van de juryleden is?


Dertien Steve Cavanagh

Recensie

 Qua stijl doet dit boek mij denken aan de boeken van John Grisham. Ik ben fan van zijn boeken en als jij dat ook bent, kun je Dertien zeker niet laten liggen!

 

Vanaf het begin volg je het verhaal vanuit 2 perspectieven: vanuit het jurylid, a.k.a. de moordenaar en vanuit de advocaat Flynn. In het begin, tot zeker 1/3 van het verhaal, was er weinig verband tussen deze twee verhaallijnen, waardoor het soms wat lastig was om je aandacht erbij te houden. Vervolgens wordt het steeds meer duidelijk, maar word je als lezer continu op het verkeerde been gezet. Hier houd ik echt enorm van! Geef mij meer van zulke boeken en ik ben gelukkig. 

 

Ik miste enigszins wat achtergrond van Eddie Flynn. Er werden wel wat aspecten aangestipt, maar ik had bijvoorbeeld meer willen weten over zijn verleden als oplichter. Zijn relatie met zijn (ex)-vrouw en dochter vond ik teveel stereotype en niet heel erg geloofwaardig. Er kwamen een hoop verschillende personages aan te pas, wat soms een beetje tot verwarring leidde. Maar dat was alleen even wennen.

Wat betreft de ontwikkeling  van de personages, dat is er niet echt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dat wel vaker voorkomt bij zulke thrillers. De nadruk ligt vooral op het ingewikkelde plot en de focus ligt op het verrassingselement voor de lezer. 

 

Al met al beloon ik deze thriller met 4 sterren en dat heeft het verhaal vooral te danken aan het einde. Het begin had sterker gemogen (en gekund, denk ik). 


Rating

⭐️⭐️⭐️⭐️

Auteur: Steve Cavanagh

Prijs: 17,50

Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff Amsterdam

Verschijningsdatum: 13 februari 2019

Aantal pagina's: 376


Reactie schrijven

Commentaren: 0