De Pasta Kantine | Rotterdam


Onlangs waren Ben en ik een weekendje weg, eigenlijk maar 2 dagen. De eerste dag spendeerde we in Amsterdam, de tweede in Rotterdam. Na een druilerige dag, waarbij we vooral winkeltjes hadden ontdekt en drankjes hadden gedaan, waren we toe aan een Italiaanse maaltijd. We waren langs de Pasta Kantine gelopen, maar we wisten nog niet zeker of hierheen wilde (a.k.a Ben wilde ergens anders heen). Na wat gezeur van mijn kant kwam het er toch van: wij gaan pasta eten bij de Pasta Kantine. 1 ding kan ik je wel vertellen, van deze keuze hebben we allebei geen spijt gehad!Het interieur is gemoedelijk, niet te fancy, maar daarom des te leuker! Ik vind de blauwe wand (zo'n mooie kleur!) met de bordjes te schattig. Je hebt van die tafels waaraan je vroeger op school zat, maar je hebt ook hoge tafels waar je intiem en gezellig met z'n tweetjes aan zit.

Let wel: wij hadden niet gereserveerd en omdat we vroeg waren konden we nog een plekje krijgen. Het is zeker aan te raden om te reserveren wil je hier op zaterdagavond na 19:00 eten!

 

Er is een ruime keuze aan allerlei soorten pasta's, met verrassende combinaties. Ikzelf had Tagliatelle con Funghi di Bosca (veggie) en Ben had gekozen voor de Ravioli di Carne con Salsa al Tartufo. Het water loopt me weer in de mond bij het zien van deze foto's. Als toetje hadden wij beide, als echte liefhebbers, de tiramisu, waarbij vriendlief een glaasje limoncello had. Zo'n fijne plek om verse, originele pasta's te eten! Wij twijfelden nog of we naar Happy Italy zouden gaan (waarom?!), maar gelukkig heb ik een beetje gepushed en zijn we bij de Pasta Kantine terecht gekomen. Niet te duur, leuke sfeer en heerlijk eten. Wat wil een mens nog meer? Happy me!

 

De Pasta Kantine

Pannekoekstraat 22A

3011 LG Rotterdam

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 17:00 - 22:00 uur.

Vrijdag t/m zondag: 16:00 - 22:00 uur.

Op zondag sluit de keuken om 21:00 uur.


Reactie schrijven

Commentaren: 0