BOOKHAUL | Boekenfestijn Leeuwarden


Afgelopen week vond het Boekenfestijn in Leeuwarden plaats. Last minute besloten mijn vriend en ik een kijkje te nemen. Eerlijk is eerlijk, het viel ons niet tegen. Wat een groot aanbod (en goed georganiseerd!). We kwamen thuis met meer boeken dan ik op voorhand van mezelf mocht kopen. Welke boeken het zijn geworden? Lees snel verder!De oceaan aan het einde van het pad | Neil Gaiman

Een man op leeftijd keert voor een begrafenis terug naar zijn geboortedorp. Na de dienst rijdt hij zijn oude straat in. Het huis waarin hij opgroeide bestaat niet meer, maar de oude boerderij waar zijn jeugdvriendinnetje Lettie woonde staat er nog wel. Vanaf het moment dat hij het erf op loopt, wordt hij overspoeld door herinneringen. Aan Lettie, die altijd beweerde dat de vijver in hun tuin eigenlijk een oceaan was, aan haar moeders verbluffende kookkunsten én aan haar grootmoeder, die wel heel levendig over de oerknal kon vertellen. Het voelt alsof hij weer die zevenjarige jongen is, verstrikt in een wonderbaarlijk avontuur dat zijn hele wereld op z'n kop zette en dat resulteerde in de verdwijning van Lettie. Met De oceaan aan het einde van het pad heeft Neil Gaiman zijn meest persoonlijke roman voor volwassenen geschreven, over gebeurtenissen uit je kindertijd die je je hele leven lang kunnen achtervolgen. Hij neemt je mee op een tocht van vergeving, berusting en volwassenwording. 


Het meisje met alle gaven | M.R. Carey

Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht. Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maarn iemand lacht. 

 

Melanie is een heel bijzonder meisje.

 

Emotioneel geladen, beklemmend en aangrijpend van begin tot eind. Het meisje met alle gaven is de krachtigste en meest bijzondere thriller die je dit jaar zult lezen. 


Proefverlof | Joost Heyink

Hoe ziet het dagelijks leven in een tbs-kliniek eruit? Is de gedachte 'als je ontoerekeningsvatbaar bent, ben je niet verantwoordelijk en treft je geen schuld' wel zo reëel? Hoe weet je dat een patient niet simuleert als hij zich 'normaal 'gedraagt?

 

Paul Fonteyn zit al drie jaar in een tbs-kliniek. Hij heeft bewust aangestuurd op tbs om een lange gevangenisstraf te ontlopen. Het ziet ernaar uit dat hij zijn tweelingbroer Peter om het leven heeft gebracht... Maar wat is er werkelijk voorgevallen tussen de twee broers?

 


Selling Hitler | Robert Harris

De schrijver waar mijn vriend gek op is: Robert Harris. Hij leest niet heel veel boeken, maar als hij ze leest zijn ze voornamelijk van Robert. Zoals de naam - Selling Hitler - doet vermoeden gaat dit boek over Hitler, specifiek zijn dagboek. Het lijkt mij erg aangrijpend, maar eerst gaat mijn vriend dit boek lezen. Nog even geduld hebben dus! 


The pill that steals lives | Katinka Blackford Newman

Dit is een boek wat mij persoonlijk aangrijpt: een vrouw krijgt antidepressiva voorgeschreven, dit gaat alleen helemaal fout. Ze raakt in een psychose die 4 dagen duurt. Artsen hadden niet door dat ze veel bijwerkingen ervoer van meerdere pillen die ze nam, wat zorgde voor een jaar lang aftakeling. Binnenkort vertel ik jullie meer over een project welke ik aan het opzetten ben, maar dit boek is een van de vele die ik wil lezen hiervoor. 


The associate | John Grisham

Ik ben fan van John Grisham. Ik heb zijn boeken De jury en De erfgenaam gelezen en ik wil graag meer van zijn boeken lezen. Nu heb ik gekozen voor een Engelse variant, wellicht is dit nog beter dan de Nederlandse boeken.


Boek met foto's van Rotterdam

Mijn vriend had dit prachtige boek vol met foto's van Rotterdam gespot en we hebben het meegenomen voor mijn schoonouders - zij komen uit Rotterdam. Dit boek hebben we dus al weggeven, helaas heb ik er van te voren geen foto van gemaakt. Maar het leuke is, ook dit soort boeken hebben ze op het Boekenfestijn! Kookboeken, allerlei prent- en kinderboeken en zelfs handleidingen om het programmeren. Voor elk wat wils!


Hoeveel denk jij dat wij in totaal kwijt waren voor al deze boeken? Raad het bedrag en laat je reactie achter in de comments! Wie van jullie is ook naar het Boekenfestijn geweest?


Reactie schrijven

Commentaren: 0