Roman · 11-05-2019
Het debuut van Naomi Alderman - je weet wel, die schrijfster van De macht - is Ongehoorzaam. Ik was in de veronderstelling dat De macht haar debuut was, maar niets is minder waar. Tot in haar studententijd leeft Naomi de joodse wetten na - ze weet dus als geen ander wat dit inhoudt. In 2006 neemt ze afscheid van haar religie, een aspect dat centraal staat in Ongehoorzaam. Vooral dit feit maakte mij erg nieuwsgierig naar dit boek!
08-05-2019
Aankomende zondag is het Moederdag! Mocht je nog (boeken)inspiratie willen opdoen, lees dan dit artikel. Ik zet de gevarieerd lijstje met boeken op een rij, die je wellicht inspireren om als cadeau te doen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen aan je moeder, maar dat mag ook aan andere vrouwen die belangrijk voor je zijn.
Roman · 07-05-2019
Op Instagram Stories zag ik dit boek voorbij komen bij Rainbow. Aangezien ik midden in het opstarten zit van Platform KANZ, leek het me een uitgelezen kans om dit autobiografische boek te lezen. Toen ik dit deelde met Rainbow boden ze me een recensie-exemplaar aan, waarvoor veel dank!
Thriller · 05-05-2019
Als je de cover van Schaduwman van Phoebe Locke (een pseudoniem van een bekende Britse auteur) ziet, krijg je gelijk een creepy gevoel. De achterflap doet vermoeden dat het verhaal op het randje van horror zit, op zoek naar 'de lange man' in een donker bos. Ik was gelijk geboeid.
Non-fictie · 29-04-2019
Een boek over het befaamde (of beruchte) oorzaak en gevolg. In de wereld van de statistiek is dit een no-go. De zin 'correlatie is geen causatie' heb ik in mijn studie regelmatig voorbij horen en zien komen. De grondlegger van de Bayesiaanse netwerken, Judea Pearl, heeft een super interessant boek geschreven. Voor de echte nerds onder ons, vandaag verschenen bij Maven Publishing!
24-04-2019
Eerlijkheid gebied te zeggen: dit is de allereerste keer dat ik poëzie lees voor mezelf. Dus niet omdat het voor het vak Nederlands moet, maar gewoon omdat ik het zelf wil. Ik heb dit boek meerdere keren gelezen, omdat ik het gevoel heb dat veel dingen moesten landen.
Roman · 20-04-2019
Normale mensen van Sally Rooney: dit boek is zo vaak voorbij gekomen op mijn Instagram feed. Ik wilde graag weten of het de hype waard was, want de hype rondom dit boek was er zeker. Van mijn vriend kreeg ik op Valentijnsdag dit jaar dit boek (hoe toepasselijk!). Op zondagmiddag ben ik begonnen en maandagochtend had ik hem uit, het kostte me ongeveer 3 uurtjes. In deze recensie lees je waarom ik niet het wauw-effect had wat veel andere lezers wel hadden.
Roman · 17-04-2019
Als je dit boek ziet liggen in de boekhandel, valt je mond open van de prachtige cover (zowel de 'naakte' cover als het omhulsel). Je kunt niet anders dan hem even oppakken en de achterflap lezen. Na het lezen van de achterflap ben je geïntrigeerd. Hoe verloopt dit verhaal? Hoe gaan de broers en zussen om met het feit dat ze weten op welke dag ze doodgaan?
YA · 14-04-2019
Dit interessante YA boek kreeg ik van Best of YA books. Het is mijn eerste YA boek waar bij racisme de hoofdrol heeft. Nic Stone is ook de auteur van Zij en ik, haar eerste YA boek. Ik wilde dit boek graag lezen, omdat ik meer diversiteit in boeken wil zien en ik goede verhalen had gehoord over het boek Zij en ik. In dit artikel lees je wat ik van Wat zou Martin doen? vind!
Thriller · 06-04-2019
Dit keer kreeg ik geen fysiek recensie-exemplaar van een boek opgestuurd, maar werd mij een ebook aangeboden van Het kwaad in jou, geschreven door Karen Rose en uitgegeven door Uitgeverij de Fontein. Dit vind ik op zichzelf niet heel erg, ik lees steeds vaker op mijn e-reader. Ik vind het alleen zonde dat ik dan geen mooie foto's kan maken. Maar uiteindelijk gaat de recensie om de inhoud van het verhaal en mijn mening hierover kun je in dit artikel lezen!

Meer weergeven