Non-fictie

Non-fictie · 29-04-2019
Een boek over het befaamde (of beruchte) oorzaak en gevolg. In de wereld van de statistiek is dit een no-go. De zin 'correlatie is geen causatie' heb ik in mijn studie regelmatig voorbij horen en zien komen. De grondlegger van de Bayesiaanse netwerken, Judea Pearl, heeft een super interessant boek geschreven. Voor de echte nerds onder ons, vandaag verschenen bij Maven Publishing!
Non-fictie · 18-03-2019
Afgelopen dinsdag 12 maart is het boek De twijfelmoeder van Patricia de Ryck uitgekomen bij HarperCollins Holland. Voor de blogtour mocht ik een persoonlijk artikel schrijven, over mijn eigen kinderwens en de issues die hierbij komen kijken. Benieuwd naar mijn recensie over het boek De twijfelmoeder? Klik dan op deze link!
Non-fictie · 12-03-2019
Toen ik een mail kreeg of ik dit boek wilde vooruitlezen, wist ik dat dat heel graag wilde! Hoe erg ik ook van kinderen houd, er zijn zeker periodes geweest waarin ik oprecht twijfelde of ik het wel wilde. Dit boek gaat daarover: wel of geen kinderen? Wat zijn argumenten, zowel voor als tegen? Ik mocht dit boek vooruitlezen, waarvoor ik HarperCollins Holland wil bedanken!
Non-fictie · 08-03-2019
Vandaag, op de internationale Dag van de Vrouw, wil ik graag met jullie het boek Nice girls don't get the corner office van Lois P. Frankel bespreken. Want zeg nou zelf, deze titel pakt gelijk je aandacht!
Non-fictie · 19-12-2018
In deze recensie lees je wat ik de sterke punten van dit boek vind, maar ook de mindere punten. Wat zijn de lessen die ik uit dit boek haal? Ik heb naar aanleiding van dit boek een aantal 'goede voornemens' opgesteld, welke ook in dit artikel te lezen zijn.
Non-fictie · 20-11-2018
Letterlijk en figuurlijk schreeuwend om mijn aandacht: The subtle art of not giving a f*ck. Bij het lezen van de synopsis wist ik: dit boek moet ik lezen. Ik kan dit zo goed gebruiken, om mijn hoofd met hersenspinsels iets tot bedaren te brengen. Lees in deze recensie wat ik ervan heb opgestoken.
Non-fictie · 26-02-2018
Mijn reis met Gobi van Dion Leonard is een non-fictie boek. Dion loopt ultramarathons en tijdens een wedstrijd in de Gobi-woestijn leert hij het zwerfhondje Gobi kennen. Deze ontmoeting zet de hele wedstrijd én zijn leven op zijn kop! Wil je weten wat ik van dit boek vond? Lees dan snel verder!
Non-fictie · 23-01-2018
Van HarperCollins heb ik een recensie-exemplaar van het boek De Tatoeëerder van Auschwitz gekregen. Vanaf vandaag ligt het boek in de boekhandel en is hij online te verkrijgen!