Non-fictie · 19/12/2018
In deze recensie lees je wat ik de sterke punten van dit boek vind, maar ook de mindere punten. Wat zijn de lessen die ik uit dit boek haal? Ik heb naar aanleiding van dit boek een aantal 'goede voornemens' opgesteld, welke ook in dit artikel te lezen zijn.

YA · 17/12/2018
Onlangs mocht ik, na maanden geen nieuwe boeken te hebben gekocht, weer boeken kopen. Bovenaan mijn lijst stonden het tweede en derde deel van de serie De Royals van Erin Watt! Deze twee boeken heb ik dan ook meteen gekocht. Ben ik net zo enthousiast over deze boeken als ik was over het eerste deel? Je leest het hier!

16/12/2018
Op onder andere Hebban en GoodReads kun je mee doen aan een Reading Challenge. Je geeft hierbij zelf op hoeveel boeken je in 2019 wilt lezen. In 2017 en 2018 heb ik hieraan mee gedaan, beide keren had ik mijn aantal op 50 boeken gezet. In 2017 heb ik dit aantal niet gehaald, terwijl ik nu al meer boeken heb gelezen dan mijn doel was. Ga ik in 2019 weer een reading challenge aan? Waarom zou je überhaupt jezelf een x aantal boeken per jaar opleggen? Voor mijn blog probeer ik een maand van te...

Roman · 12/12/2018
Het nieuwe boek van Matthias Rozemond, Het spel van licht en donker, is begin oktober 2018 uitgekomen. Eerder schreef Matthias ook al een historische roman, getiteld De duivelskunstenaar (2016). Toen ik werd benaderd door Luitingh-Sijthoff of ik dit boek wilde lezen en recenseren, was ik gelijk enthousiast! Zoals de meeste van jullie weten ben ik vooral een thrillerliefhebber, maar goede romans op zijn tijd kan ik waarderen. Is dit een roman die ik zou aanbevelen?

YA · 27/11/2018
Al een hele lange tijd terug kreeg ik dit boek van HarperCollins Holland. Tot op heden is hij buiten mijn vizier gebleven tot ik hem tegen kwam en het tijd vond om hem te gaan lezen. Vervolgens had ik hem in een ruk uit. Wat ik van dit boek vind? Je leest het in deze recensie.

Non-fictie · 20/11/2018
Letterlijk en figuurlijk schreeuwend om mijn aandacht: The subtle art of not giving a f*ck. Bij het lezen van de synopsis wist ik: dit boek moet ik lezen. Ik kan dit zo goed gebruiken, om mijn hoofd met hersenspinsels iets tot bedaren te brengen. Lees in deze recensie wat ik ervan heb opgestoken.

Roman · 17/11/2018
Dit kerstige (is dat een woord?) boek vol met humor mocht niet ontbreken als start van het winterseizoen. Ik was dan ook erg blij toen Lotte (@lottelivre) voorstelde om een blogtour van dit boek te gaan houden! De cover is al te grappig, is het verhaal dat ook?

11/11/2018
Onlangs waren Ben en ik een weekendje weg, eigenlijk maar 2 dagen. De eerste dag spendeerde we in Amsterdam, de tweede in Rotterdam. Na een druilerige dag, waarbij we vooral winkeltjes hadden ontdekt en drankjes hadden gedaan, waren we toe aan een Italiaanse maaltijd. Na wat gezeur van mijn kant kwam het er toch van: wij gaan pasta eten bij de Pasta Kantine.

08/11/2018
Toen ik begin oktober een mail kreeg met een uitnodiging voor de boekpresentatie van het debuut van Soraya Vink, Persona, was ik meteen enthousiast! Ik was nog nooit naar een boekpresentatie geweest en ik vond het dan ook erg bijzonder om bij die van Soraya aanwezig te mogen zijn, aangezien zij mijn leeftijd is en gewoon al een boek heeft geschreven, hoe knap!

03/11/2018
Dit toffe plekje hebben wij een tijdje geleden dankzij een vriend ontdekt. Walter Benedict in Den Haag, waar je de lekkerste Eggs Benedict (en andere varianten) kunt eten! Het is er altijd gezellig druk en in de zomer kun je met mooi weer in de achtertuin zitten, een aanrader! Dit is een ideale plek om heen te gaan op een zaterdagmiddag, als pauze van het shoppen of op zondag, als je aan het uit brakken bent. Kortom, ben je in Den Haag, bezoek dan Walter Benedict!

Meer weergeven